Elämää veneellä

Namihani
Orvo Siimestö
Wed 2 Jun 2010 15:42
46:13.549N 07:39.545W

Elämää veneellä.

Jospa kirjoittelisin vaihteeksi kuvauksen tilanteessa veneellä. Olemme tällä hetkellä keskellä Biskajan lahtea, pahamaineista merialuetta. Meillä on kuitenkin ollut toistaisekai tosi hyvä tuuri, tuuli on ollut sivusta tai myötäistä, W-SW, 4-8 m/s. Yöllä piti ajaa koneella, mikä sopi sumuiseen yöhön oikein hyvin. Nyt on muuten 31.5.2010. Pepe ja IPI ovat kannella tähystämässä ja höpöttämässä. Autopilotti Kalle ajaa. Olli lukee meripunkassaan ja minä kirjoittelen tiskin jälkeen tunnelmia. Pepe ja Olli laittoivat tosi hyvän lounaan, jauhelihaa, makaronia ja ties mitä muuta samaan kattilaan ja kyllä maistui. Kello on nyt 15.30 jotakin aikaa. Vene kulkee 6,6 solmua kohti Englantia, matkaa lähimpään satamaan siellä on 255 mailia, mutta ei ole ollenkaan varmaa, että mnemme lähimpään satamaan jos vene kulkee ja tuulet ovat hyvät.

Eilen oli Marja-Liisan ja minun hääpäivä. Saattoi olla 46 tai 47, aika ei ole täällä niin tärkeätä. Halaukset jäivät satelliittipuhelimen varaan, mutta tehtiin kuitenkin ja se oli tärkeätä. Kolmen viikon kuluttua olen taas toivottavasti kotona ja saan tavata kaikki rakkaat ihmiset. Katja tulee onneksi jo Englantiin vajaan viikon kuluttua sunnuntaina.

Päivä täällä jatkuu hyvin leppoisissa merkeissä. Kuudelta illalla on perinteinen tee, eli Gin and tonic. Se on aamutaikomisen lisäksi ainut drinkki, joka veneellä purjehduksen aikana otetaan (oluita ei lasketa, mutta ei niitäkään paljon mene. Kello 21 alkavat yövuorot, jotka ovat kolmen tunnin pituisia. Jokainen miehistön jäsen hoitaa oman vuoronsa yksin, muut nukkuvat. Jos apua tarvitaan, sitä saa pyydettäessä. Yöllä kannella ollessa pitää olla liivit päällä ja turvavaljailla kiinni vahvassa kaiteessa. Mereen ei saa pudota! Yövuorot loppuvat aamulla klo 9 ja silloin syödään aamupuuro tai parhaassa tapauksessa pekonia ja munia. Siitä se päivä taas lähtee uudelle kierrokselle.

Tämä pienenä kuvaukserna siitä, mitä veneellä tehdään pitkän 46:13.549N 07:39.545W

Elämää veneellä.

Jospa kirjoittelisin vaihteeksi kuvauksen tilanteessa veneellä. Olemme tällä hetkellä keskellä Biskajan lahtea, pahamaineista merialuetta. Meillä on kuitenkin ollut toistaisekai tosi hyvä tuuri, tuuli on ollut sivusta tai myötäistä, W-SW, 4-8 m/s. Yöllä piti ajaa koneella, mikä sopi sumuiseen yöhön oikein hyvin. Nyt on muuten 31.5.2010. Pepe ja IPI ovat kannella tähystämässä ja höpöttämässä. Autopilotti Kalle ajaa. Olli lukee meripunkassaan ja minä kirjoittelen tiskin jälkeen tunnelmia. Pepe ja Olli laittoivat tosi hyvän lounaan, jauhelihaa, makaronia ja ties mitä muuta samaan kattilaan ja kyllä maistui. Kello on nyt 15.30 jotakin aikaa. Vene kulkee 6,6 solmua kohti Englantia, matkaa lähimpään satamaan siellä on 255 mailia, mutta ei ole ollenkaan varmaa, että mnemme lähimpään satamaan jos vene kulkee ja tuulet ovat hyvät.

Eilen oli Marja-Liisan ja minun hääpäivä. Saattoi olla 46 tai 47, aika ei ole täällä niin tärkeätä. Halaukset jäivät satelliittipuhelimen varaan, mutta tehtiin kuitenkin ja se oli tärkeätä. Kolmen viikon kuluttua olen taas toivottavasti kotona ja saan tavata kaikki rakkaat ihmiset. Katja tulee onneksi jo Englantiin vajaan viikon kuluttua sunnuntaina.

Päivä täällä jatkuu hyvin leppoisissa merkeissä. Kuudelta illalla on perinteinen tee, eli Gin and tonic. Se on aamutaikomisen lisäksi ainut drinkki, joka veneellä purjehduksen aikana otetaan (oluita ei lasketa, mutta ei niitäkään paljon mene. Kello 21 alkavat yövuorot, jotka ovat kolmen tunnin pituisia. Jokainen miehistön jäsen hoitaa oman vuoronsa yksin, muut nukkuvat. Jos apua tarvitaan, sitä saa pyydettäessä. Yöllä kannella ollessa pitää olla liivit päällä ja turvavaljailla kiinni vahvassa kaiteessa. Mereen ei saa pudota! Yövuorot loppuvat aamulla klo 9 ja silloin syödään aamupuuro tai parhaassa tapauksessa pekonia ja munia. Siitä se päivä taas lähtee uudelle kierrokselle.

Tämä pienenä kuvaukserna siitä, mitä veneellä tehdään pitkän avomeripurjehduksen aikana. Jos keli on kovempi, on ohjelmakin vähän erilainen, muttaa ruokailuista pidetään kiinni silloinkin samoin kuin nukkuma-ajoista.

Vaihteeksi taas on ongelmia elektroniikan kanssa. Tietikone toimii ja satelliittipuhelin, jolla tämäkin viesti mpitäisi lähettää, toimii, mutta nämä jeevelin laitteet eivättoimi yhdessä. Kirjoittelemme viestejä tässä matkan aikana ja lähetämme nekunppystymme, toivottavasti Englannissa.

Kiitos, kunjaksoitte lukea! Lämpimät terveiset Biskajalta.

avomeripurjehduksen aikana. Jos keli on kovempi, on ohjelmakin vähän erilainen, muttaa ruokailuista pidetään kiinni silloinkin samoin kuin nukkuma-ajoista.

Vaihteeksi taas on ongelmia elektroniikan kanssa. Tietikone toimii ja satelliittipuhelin, jolla tämäkin viesti mpitäisi lähettää, toimii, mutta nämä jeevelin laitteet eivättoimi yhdessä. Kirjoittelemme viestejä tässä matkan aikana ja lähetämme nekunppystymme, toivottavasti Englannissa.

Kiitos, kunjaksoitte lukea! Lämpimät terveiset Biskajalta.