Miehistön vaihtoja

Namihani
Orvo Siimestö
Tue 21 Jul 2009 06:00
50:45.407
01:31.739
 
Nyt on sitten viimein kipparinkin aika tarttua näppäimiin ja tehdä viesti. Olemme edelleen merellisessä Lymingtonissa, mutta matka Falmouthiin jatkuu heti, korkein vedenpinta saavutetaan n. klo 10. Matkaa on 130 mailia ja se vienee noin vuorokauden. Tuuli on tällä kertaa myötäinen, mutta vähän tihuuttaa.
Jonna ja Esko lähtivät veneeltä eilen. Eskon purjehdukset jäivät valitettavan vähiin, kun Jonnan vatsa ei kestänyt todella ikävää merenkäyntiä Cowesista lähdettyä. Olemme nyt olleet pari päivää satamassa ja odotelleet miehistön vaihtoa.
Eilen tulivat veneelle Olli, Junnu ja Pepe. Jaska lähtee aamujunalla kohti Lontoota ja kotisaunaa.Jaska on kirjoitellut suuren osan tähänastisista plogeista ja kehunut systemaattisesti kaikki muut paitsi itsensä. Korjataan nyt se puute.
Jaska on ollut projektissa mukana jo vuoden ja osallistunut talven aikana talkoisiin koko ajan. Koko tähänastisen matkan kotoa Lymingtoniin hän on kuulunut parhaiden ja ahkerimpien kokkien ryhmäään muiden mukavampien hommien kuten veneen ohjaamisen lisäksi. Hyvä henki ja huumori veneessä on myös ollut Jaskankin ansiota. Suurkiitos Sinulle ja hyvää matkaa kotiin!
 
Terveiset koko porukalta plogin lukijoille. Teemme Falmountissa tarvittavat hankinnat ja lähdemme heti sään salliessa reissun pisimmälle legille kohti Azoreita. Matkaa on linnuntietä n. 1200 mpk ja aikaa tarvitaan ehkä kymmenen vuorokautta. Koko joukko odottaa innolla lähtöä sille taipaleelle.Plogin lähettäminen sillä taipaleela tapahtuu satelliittipuhelimen avulla. Toivottavasti toimii.
 
Terkkuja
Orvo