Kokemuksia Azoreilta

Namihani
Orvo Siimestö
Sat 22 Aug 2009 13:37
37:44.498N 25:39.452W
 
Aika on täällä virähtänyt nopeasti Katjan perheen lähdön jälkeenkin ja blogin kirjoittaminen on jäänyt päivästä päivään. Marja_liisa ja Pepe ovat Railin lähdön jälkeen olleet miehistönä. Tiistaina läksimme sitten käymään naapurisaarella Terceiralla, jonne oli matkaa 92 mailia. Läksimme illalla viiden maissa ja olimme perillä Heroismossa auringon noustessa klo 7. Hyvä, tietysti vastainen tuuli antoi hyvän vaudin ja valaitakin taas nähtiin. Puolessa välissä matkaa, suoraan reitillä on mielenkiintoinen paikka, jonne Namihani oli menossa heti, kun silmä vältti. Kahden kilometrin syvyydestä nouseen terävä vuori, jonka huippu jää vain 7-12 metriä meren pinnan alapuolelle. Ei tehnyt mieli mennä aivan päältä varsinkin aallokko voi kirjojen mukaan olla "mielenkiintoinen". Päästiin kuitenkin ohi ja onnellisesti perille. Terceira on kaunis saari ja Angra do Hereismo aito kaupunki. Kannatti käydä ja voin suositella matkakohteeksi muillekin.
Paluumatka aloitettiin eilen perjantaiaamuna ja perillä kotisatamassa olimme viime yönä puolen yön aikana. Valaita ja delfiinejä nähtiin moneen kertaan. Yksi iso valas tuli keulasta päin niin lähelle venettä, että kun nostan jossain veneen pitää katsoa onko paapuurin pulella vielä myrkkymaalia jäljellä. Kosketusta ei ollut, mutta ei ollut kaukanakaan. Mieleenjäävä kokemus.
Tästä eteenpäin ohjelma jatkuu niin, että Marja-Liisa lähtee maanantaina (ikävä tulee), Erkki Sarkkinen tulee samana päivänä ja Jari Tamminen lauantaina. Erkin tulon jälkeen käymme ehkä Faialissa, jonne on matkaa n. 150 mailia ja Jari haetaan taas täältä. Sen jälkeen on sitten suunta kohti Madeiraa, jonne matka kestää 4-5 päivää.
Marja-Liisa kirjoittaa vielä kokemuksensa toivottavasti ennen lähtöään. Matkaa on tähän mennessä kertynyt kotisatamasta 3058 mailia.
 
Terkkuja kaikiller!
Orvo