Reissun yhtenveto

Namihani
Orvo Siimestö
Tue 15 Sep 2009 17:11
27:49.059N 15:45.800W
 
Nyt on sitten aika yrittää summeerata tämän purjehduksen anti. Päällimmäiseksi jää suuri tyytyväisyys siitä, että sain mahdollisuuden toteuttaa monien vousien unelma. Kiitos siitä ensimmäiseksi Marja-Liisalle. Satsaus matkaan ei ole ollut aivan pieni ja myöskin ajatukset olivat talven mittaan liiankin paljon projektissa eivätkä kotitöissä. Olen kuitenkin varma, että tulet Marja-Liisa nauttimaan Puerto de Moganista, sataman ilmapiiristä, ja uusista ystävistä. Olen nyt ollut reilun vuorokauden satamassa ja veneellä on jo käynyt kaveri joka tekee kaikille vinsseille ja etupurjeelle suojat ei aurinkoa vaan tuulen mukana tuomaa hiekkaa vastaan. Veneen pohjan pesu melko muodollista hintaa vastaan alkaa tunnin kuluttua. 
Olin illalla syömässä kalaravintolassa, jota pitää paikallisen kalastajan vaimo. Hänellä oli eilen vain tuoretta miekkakalaa, mutta se oli paras ateria mitä olen koko matkalla saanut. Samalla sain luvan mennä joskus miehen mukaan kalastusreissulle yöllä, kun en häiritse ketään. eli koko homma on alkanut aivan loistavasti enkä ole nyt huolissanai viihtymisestä täällä. Asunnon etsintä uusien veneilytuttavien kautta on käynnistetty ja Katjan porukalle on joulun seutuun jo tiedossa muutamaksi viikoksi vapautuva tuttavan asunto. Just too good to be true!
 
Tämän vuodatuksen jälkeen on partasta taas laskeutua maan pinnalle. Alkumatkan miehistö sai kokea vaihtelevia säitä, vastatuulta, joskus sadetta, mutta myöskin aurinkoisia päiviä. Suuret kiitokset kaikille mukana olleille hyvästä yhteishengestä ja sopivasta huumorista. Gastiliitto on myös pienellä voitelulla suhtautunut ymmärtämyksellä matkan vaatimiin rasituksiin. Uusi jäsenkin gastiliittoon tuli Autopilotti-Kallesta, jonka jatkuva narina täytti liiton jäsenyysvaatimukset. 
 
Azoreilla vierähti kaikkiaan neljä viikkoa. Sinä aikana teimme muutaman purjehduksen eri saarille, jotka ovat melko kaukana toisistaan. Jollekin saarireissulle kertyi matkaa 350 mailia eli noin 650 km joten aivan hetkessä niitä matkoja ei tehdä. Azorit on kyllä paikka jota voin lämpimästi suositella kaikille. Lämpötila kesällä on 22 - 25 astetta ja hyttysiä tai kärpäsi9ä ei ole saarille jaksanut lentää. Turismi on tuonut riittävät palvelut, mutta ei vielä liikaa rantakojuja ja tuputtamista. Saapa nähdä mennäänkö vielä ensi keväänä samaa reittiä takaisin. Ainakintässä satamassa tapaamani ammattipurjehtijat suosittelevat täältä lähtiessä ainakin mutkaa Madeiran kautta suoran Gibraltarin reitn sijasta. Se on sen ajan murhe!
 
Yritän vielä saada Jaria ja Erkkiä ottamaan satamasta muutaman kuvan tähän liitteeksi. Oma taitoni ei riitä vielä kuvien tehokkaaseen lähettämiseen. Pepe, joka on ollut mukana koko matkan Englannista tänne odottaa parasta aikaa muiden gastien veneelle tuloa kannen pesua varten. Kaiken kaikkiaan hyvin leppoisa tunnelma veneellä.
 
Terveiset kaikille matkaamme seuranneille. Blogin ylläåitäminen saattaa tämän jälkeen olla melko satunnaista, mutta tärkeimmistä tapahtumista tietysti mielellään kertoo. Hyvää jatkoa teille kaikille!
 
Kippari Orvo     
 
 
Kitoksia kipparille, että saimme mahdollisuuden kokea, mitä on Atlantin valtameripurjehdus.
 
erkki

JPEG image

JPEG image