So far so good! (30:04.000N 52:41.680W)

Friskus
Sun 8 May 2016 10:51

Da har vi vært ute på Atlanterhavet i ca 7 døgn, og opplevelsen hittil har vært udelt positiv. Vi har hatt mye god seiling og stemningen om bord er upåklagelig. Som Frode skrev i forrige bloginnlegg har vi de siste par døgnene hatt kuling fra nord øst, men vi har rigget båten etter forholdene og hatt full kontroll hele tiden. Nå er vinden i ferd med å løye og vi er på vei inn i et høytrykksområde som ligger sør vest for Azorene.

Jeg har vært heldig å ha morgen- og kveldsvaktene den første uken. Har hatt noen magiske øyeblikk når solen har steget opp over det mektige Atlanterhavet og ikke minst forsvunnet ned igjen om kvelden. Det er øyeblikk jeg rett og slett aldri vil glemme.

Så lenge forholdene tillater det, legger gutta for øvrig mye i å lage gode måltider om bord til hverandre. I går lagde til eksempel Terje omelett og boller til lunsj og Vegard disket opp med Risotto til middag.

I dag skulle jeg vært i konfirmasjon til Hanna, mitt fadderbarn på Løke. Skulle naturligvis gjerne feiret dagen med dere, men sender i stedet herved de største gratulasjoner og hilsener fra Atlanterhavet!

Ship o’hoi!

Anthon

 
Posisjon: 30:04.000N 52:41.680W
Vind: SØ, 10 m/s
Vær: Lettskyet, pent vær
Rettvisende kurs: 30 grader
Båtfart: 7 knop
Seilføring: To rev i storseil, stormfokk
Utseilt distanse siste døgn: 154 nm
Distanse igjen til Azorene: 1295 nm
Temperatur i salongen: 26 grader