Grand gennaker finale (37:40.880N 30:55.910W)

Friskus
Mon 16 May 2016 09:59
Vi har seilt oss inn i de rolige værforholdene som nå råder rundt Azorene. Søndagen ble derfor en ekstremt “slakk” dag, med motorseiling med støtteseil uten den store futten. Bortsett fra den som var på vakt, lå alle bare rundt og leste og/eller døste. Vi er nok litt lei nå og gleder oss veldig til å komme i land. Ellers gikk vi for lavkarbo til middag, da før omtalte potet-fadese hadde resultert i at vi var uten poteter. Vi kunne selvfølgelig brukt litt av de 5 kiloene med ris vi har liggende, men kokken valgte annerledes, så det ble skikkelig biff med bernaise – og kokte gulrøtter for syns skyld. Skikkelig mannemat altså.
 
I dag våknet vi til akkurat passe vind bakfra, så endelig kunne vi få opp gennakeren som Vegard har dratt hele veien hjemmefra på flyet. Den sto perfekt på første forsøk, og nå nyter vi flott gennakerseiling, kaffe og passe varm sol. I byssa settes det rundstykkedeig til lunsj. Nam. Vi krysser fingrene for at vi får brukt gennakerene mer på neste legg opp til Irland. Akkurat nå hadde vi også besøk av 2 store hvaler, og det er fortsatt både så morsomt og spennende at hele mannskapet straks løper opp i cockpiten for å se!
 
Vi kunne nok nådd Azorene sent i kveld om vi hadde bestemt oss for et par dager siden og kjørt litt på. Vi har i stedet valgt å roe ned og avpasse farten for ankomst på morgenen selveste 17. mai, da vi antar det blir mye hyggeligere. Da får vi tid til en ankerdram og litt opprydning før vi kan innta den sagnomsuste “Pete’s sportsbar” på Horta som er et sted ordentlige seilere må innom en gang i livet. De andre norske båtene Lea og Grace er allerede i havn, og Vildensky og Carisma ankommer nok i løpet av den samme dagen, så vi regner med å ikke bli ensomme i nasjonaldagsfeiringen.
 
Frode
 
Posisjon: 37:40.880N 30:55.910W
Vind: VNV, 4 m/s
Vær: Lite slør av skyer, men eller sol
Rettvisende kurs: 60 grader
Båtfart: 6,5 knop
Seilføring: Storseil og gennaker (G2), babord halser
Utseilt distanse siste døgn: 146 nm
Distanse igjen til Azorene/Horta: 120 nm
ETA Azorene/Horta: 17. mai, kl 08 GMT
Temperatur i salongen: 22 grader