21:33.78N 32:32.02W

Friskus
Mon 30 Nov 2015 11:21
Nu går alt så meget bedre
 
Atlanterhavet, N 21.22.78, W 32.32.01 (Avlest av Øyvind), 1100 lokal tid, 1200 GMT
 
Jeg skal innrømme en ting: Fjerde døgnet etter start med kuling var jeg på en nattevakt ganske langt i å planlegge hvordan vi skulle frakte Friskus tilbake til Europa på dekket av en lastebåt. Mange gjør jo dette uansett og i ARC-permen lå det allerede da vi registrerte oss et spesifikt pristilbud for Friskus. Det hadde vel ikke vært noe vits i å signere tilbudet der og da, men om det hadde vært det tror jeg kanskje vi nå hadde vært drøyt hundre store fattigere...
 
Heldigvis viste starten å være noe man skal være forberedt på for en slik tur, men ikke representativ for en hel Atlanterhavskrysning. Nå er det heller litt for lite vind, vi søker til skyggen, Elise er også med på juleverksted, julemusikken muntrer opp, og den ene etter den andre deilige serveringen trylles fram. I natt hadde skipperen 00-04-vakten og jeg tror det var den absolutt fineste vakten så langt: Flott måne, behagelig lite vind, litt musikk på øret, kaffe i koppen og en liten sjokoladebit. Jeg tror jeg må gå så langt som å hente fram Odd Børretzens kjente frase “jeg elsker å seile og seiler så sakte jeg kan”. For akkurat slik føltes det, for første gang syns jeg det var helt i orden at Friskus ikke seilte fortere enn 3,5 knop.
 
Vi forsøker nå å bruke opp de siste bananene før de blir alt for brune, så til frokost lagde Will bananpannekaker. Dette ble selvfølgelig tatt veldig godt i mot hos barna. Før det har vi spist 5 banankaker. Vi ser også fram til ettermiddagens English cottage pai, laget av Emily. Øyvind har mistet en ny tann, og jammen klarte ikke tannfeen å fly helt ut hit. Hun orket imidlertid ikke å ta med en tung mynt så langt, men la i stedet igjen en grønn papirstjerne med innskrift som kan byttes i hard valuta i land.
 
Vinden  har dreid mer øst, så vi jibbet til babords halser i natt og styrer nå rundt 250 grader i 3 knop. Skal hente ned værmelding nå, og om det ikke umiddelbart er mer vind i vente skal vi prøve oss med å sette gennakeren som en spinnaker ved hjelp av spribommen. Det er jo tross alt fint å komme fram til Karibien også.
 
mvh Frode