Vel av gårde (18:52.3812N 60:58 .6230W)

Friskus
Mon 2 May 2016 10:56
Søndag klokken 12 smalt startskuddet for “Vikingaracet” utenfor Jolly Harbour ved at lederbåten Anorak talte ned på VHF. Noen av båtene hadde dratt i forveien, men Anorak, Sandvita, SeeBee, Ally, Emma, Malot, Vildensky, Carisma og Friskus dro i alle fall sammen. Tradisjonen tro lå Friskus langt foran ved startlinjen og ledet en stund etter start, men ble senere forbiseilt av de betydelig større båtene. Vi valgte dessuten å sette kutterfokk og ett rev, mens de fleste andre gikk med fullt storseil og større forseil.
 
I en nydelig bris fra SØ var det en oppstemt gjeng som koste seg inn i kvelden. Anthon imponerte med asiatisk wok med nudler, masse grønnsaker, kylling og nøtter til middag og la lista meget høyt for oss andre. Natten har forløpt rolig med omtrent samme vind, så vi har latt seilføringen stå.  Vinden er imidlertid ventet å løye utover dagen, så da blir det nok fulle kluter. Det er fortsatt ganske varmt, så vi har litt problemer med sovingen, men regner med det løser seg i løpet av kort tid. Den reparerte vanntanken er behørlig inspisert uten at vi har funnet noe urovekkende.
 
Det er god stemning om bord og det er ingen tvil om at alle her er glad i å seile. Alt vel på Friskus altså. Vi prøver igjen med ny oppdatering i morgen.
 
Posisjon: 18:52.3812N  60:58.6230W
Vind: Ø, 5-6 m/s
Rettvisende kurs: 25 grader
Båtfart: 7 knop
Utseilt distanse siste døgn (21 timer): 140 nm
Distanse igjen til Azorene: 2060 nm
Temperatur i salongen: 30 grader