Dag 4 - eller var det 5? (24:59.15N 57:17.59W)

Friskus
Thu 5 May 2016 11:01
Vi har kommet ordentlig inn i rytmen og må tenke oss ordentlig om for å huske hvilken dag det er – de glir nå umerkelig i hverandre og det er mye det samme som skjer. Vinden har nå økt en del, så vi har tatt rev i seilene og styrer litt lavere for at båten ikke skal slå sånn i bølgene. Vi begynner å bli litt lei av kryss/skarp slør og håper på litt rommere vinkler etter hvert.
 
I går hadde Terje byssevakt og vartet opp med både kanelsnurrer, dessert til lunsj og fiskegryte til lunsj, så vi lider ikke akkurat noen nød. Ellers piper det ofte i kaffekjelen og vi har fortsatt en del frukt igjen.
 
Vegard gjør en super jobb med nedlasting av værdata og vi har “full kontroll” på været fra Kanariøyene til Canada. Han og Terje lastet ned et nytt program som heter Squid før de dro hjemmefra. Nedlastingsfilene er bare marginalt større enn mailasail-filene, og programmet gir oss ruting hvor vi måtte be om. Vi kommer nå til å ha litt mer vind cirka de neste 3 dagene før vi nærmer oss høytrykket som nå ligger SV for Azorene. Vi har med oss mye diesel, og satser derfor på å seile gjennom det for motor i stedet for å seile rundt slik mange andre planlegger.
 
Ellers har vi nå hatt den etter hvert så vanlige “do-historien” som vi stort sett får når vi får nytt mannskap om bord: Rundt midnatt begynte det å lukte veldig ille, doen ble sjekket, og vi konstaterte at den hadde rendt over igjen! Så da var det fram med bøtter, gummihansker og klorin til det ble bra igjen. Så får vi håpe at skipperens formaning om “minimum 15 pump” huskes litt bedre nåSmilefjes. Vi merker at det begynner å bli litt mindre varmt, og langbuksene og fleece er funnet fram til nattevaktene.
 
Posisjon: 24:59.15N 57:17.59W
Vind: ØSØ, 8-9 m/s
Vær: Lettskyet, pent vær
Rettvisende kurs: 20-25 grader
Båtfart: 6,5 knop
Seilføring: Tre rev i storseil, kutterfokk
Musikk: Vinden som uler
Utseilt distanse siste døgn: 173 nm
Distanse igjen til Azorene: 1668 nm
Temperatur i salongen: 27 grader