Dagens antrekk (46:46.717N 14:06.816W)

Friskus
Tue 31 May 2016 09:56
Vi har hørt at en ordentlig blogg må inneholde noe som heter dagens antrekk. Vi vet ikke helt hva det er, men prøver oss likevel og beskriver skipperens natt-utrustning. Vi må advare leseren: Når sant skal sier går jo skipperen for å være en “frysepinn”, og med kroppen innstilt på karibisk temperatur resulterer det i et over gjennomsnittlig omfattende antrekk:
 
Innerst på kroppen står Bjørn Borg for undertøyet. Dette varierer heldigvis fra dag til dag, mens resten er mer eller mindre fast. Superunder-under fra Bavac og superunder-over fra Helly Hansen hører også med i dette laget. For gode og varme føtter presenteres ullsokker fra Ulvang. Innerlag nummer to består av mørkeblå superunder-under og -over (men nå i ull) fra Devold. Superunder-over har en en praktisk ekstra høy hals med glidlås og hull til tomlene. Mormors hjemmestrikkede ullsokker hører også med til ull-laget.
 
Etter dette kommer mellom-laget: Her brukes praktisk, sort bukse i fleece fra Norheim med snøring. Deretter grå fleece overdel fra Helly Hansen. Skipperen stiller også i en utvasket og utbrukt rød Musto snugg jakke med fleecefôr fra 1996-sesongen. Før ytterlaget kommer på finnes også buff fra Holmen Yachtværft fram (reklameartikkel), samt fleece-lue fra Henry Lloyd og en en ekstra god-lue: Hjemmestrikket Friskus-lue i ull, strikket av mor (som tres utenpå fleece-lua). Til sist i mellomlaget tas hodelykten på.
 
Ytterlaget består av Musto MPX offshore bukse og Musto MPX offshore jakke i nydelig blått. Jakken har en uvurderlig høy hals, kraftig hette til å trekke rundt luene og mansjetter rundt håndleddene for å hindre vann i å renne inn. I tillegg kommer fôrete, høye støvler fra Helly Hansen i stilrent blått og hvitt. Hansker fra Crewsaver sørger for godt grep om rattet. Det siste nødvendige i antrekket er oppblåsbar flytevest fra Baltic: Offshore race 150 med lys og sprayhood. Til sist hører selvfølgelig sikkerhetsline med.
 
Pris på moroa: Det vil vi helst ikke vite, men har hørt at klær på blogg-sider er dyre.
 
Heldigvis har jeg både ullgenser og ekstra tykk fleece i bakhånd om det skulle bli kaldere. Så gjelder det bare å ha husket på å ha godt på do før man gikk på vakt...
 
Frode
 
PS. Vi har nå kommet inn i en høytrykksrygg, sikter på Cork og er rimelig sikre på at vi skal klare å komme oss dit. Kjenner allerede en liten lukt av Guiness og Irish Coffee!
 
Posisjon: 46:46.717N 14:06.816W
Vind: Ø laber bris 7-8 m/s
Vær: Skyfritt
Rettvisende kurs: 38 grader
Båtfart: 8 knop
Seilføring: Full fokk, storseil med ett rev, skarp slør styrbord halser
Utseilt distanse siste døgn: 192 nm, tangering av rekord, 8 knop i snitt på to døgn!!!
Utseilt distanse fra start: 947 nm
Distanse igjen til Cork: 376 nm
ETA Cork: Fredag 3. juni