Mahi Mahi ( 18:05.00N 41:59.00W )

Friskus
Fri 4 Dec 2015 11:28
Atlanterhavet, N18.05 W41.59, lokal tid 0830, 1030 GMT
 
Jeg har en tøff kone. I går kveld var det igjen vaktskifte til første nattevakt som er Elisabeths faste vakt. Vindmåleren viser jevnt 10 m/s eller 20 knop +, altså frisk bris, men mer i kastene. Bølgene er stort sett 3-4 meter høye og brytende, de høyeste enda større. Siden vi nå har halvmåne kommer den ikke opp før utpå natten, så det er helt mørkt og båten suser av gårde i 7 – 8 – 9 knop. Det rister og slår i båten og jeg tenker at dette er det nærmeste jeg noen gang kommer Volvo Ocean Race (selv om jeg selvfølgelig vet at det er en helt annen liga). Elisabeth, rolig som alltid, tar på fullt seiltøy, putter nødpeilesenderen i lomma, går opp og hekter seg fast i sikkerhetslinen. Vi andre slapper av før neste vakt nede i salongen og barna sover i styrbord akterlugar. Jeg kjenner en del koner som ikke hadde gjort dette for å si det mildt.
 
Vi begynte med doble vakter til alle følte seg trygge, men gikk ganske raske over til enkeltvaktsystem. Dette gir alle litt mer hvile og også en slags “fritid” som brukes til lesing, videoredigering eller rett og slett hvile. Det funker nå fint, men vi har dobbeltvaktsystemet i bakhånd om det skulle bli ordentelig røft igjen.
 
I går fanget vi også den største fisken hittil, en Mahi Mahi eller Dorado som var 95 cm lang! (Vi har ikke fiskevekt om bord). Det var en lang kamp for å få den om bord og vi måtte til slutt stoppe båten helt for å klare å dra kjempefisken inn. Deretter ble det hele behørlig dokumentert med bilder og film, før fisken ble forberedt til to middager; den fremste halvparten som fiskekoteletter og den bakre halvparten som filet. Mulig vi ikke får brukt alt kjøttet vi har i kjøleren, men det er uansett veldig nyfikent med nytrukket fisk.
 
Vi har nå stilt klokka enda en gang og vi er på GMT-2. Jeg har derfor akkurat kommet ned fra 04-08 morgenvakten og morgenens riggsjekk. Vi går morgen-, lunsj- og ettermiddagsrunder på dekk for å sjekke riggen. Dette var et tips vi fikk på riggseminaret til ARC og det fungerer veldig fint. 3 par forskjellige øyne vil uansett være mer oppmerksomme en om bare skipperen skulle gått rundt og sett etter dette.
 
Nå har vinden roet seg bitte litt igjen, og vi har rom slør på styrbords halser. 2 rev står fortsatt i storseilet og fokken er litt rullet inn. Det ble i alle fall nok vind i årets ARC. 1100 av 2800 nm igjenSmilefjes
 
Frode