Hval, dotømming og halvveisfest (33:14.420N 48:20.870W)

Friskus
Tue 10 May 2016 11:10
Dag 9 ble en travel dag om bord i Friskus. Det hele startet rett etter frokost da “do-alarmen” gikk igjen i form av mistenkelig lukt fra forskipet. Vegard, som er litt sart for slikt, måtte løpe opp med brekninger etter å ha inspisert fremre toalett, mens bøtte, svamp, hansker og klorin ble funnet fram. Det ble en uvanlig lang seanse, der vi både skylte gjennom tanken fra dekksavsuget og endte med å demontere hele pumpen og bytte tilbakeslagsventil (som var litt dårlig). Nå håper vi i alle fall fremre toalett holder resten av turen uten samme hendelse.
 
Etter dette syns vi at vi hadde fortjent litt ekstra, så det ble “fika” og kaffe, i form av kanelsnurrer tilberedt av dagens byssevakt; Terje. Dette smakte upåklagelig som alltid! Ut på ettermiddagen syns skipperen plutselig han så noen bølger som brøt litt uvanlig, og jammen var vi ikke så heldige å komme over to hvaler som var ute på samme turen som oss. Fascinerende å se hvordan spruten sto, selv om vi ikke kom nærmere enn cirka 100 meter denne gangen.
Vi har i mange dager planlagt halvveisfesten som skulle finne sted på 1085 nm igjen til Horta. Etter ytterligere en bedre middag i form av hjemmelagede (selvfølgelig) kjøttkaker, poteter og kålstuing begynte derfor underholdningen. I god Brattum-ånd måtte alle nemlig ha med underholdningsbidrag til festen. Ikke alle tok dette så veldig seriøst, men Hans Petter stilte i alle fall med gåter. Skipperen var kanskje den som tok det mest seriøst, for trekkspillet ble funnet fram og “Så seile vi på Mjøsa” runget ut over Atlanteren til munter allsang. Skipperen innvilget også en halv aquavit til hver, som et fortjent unntak til det generelle alkoholforbudet når vi er i sjøen. Deretter feiret vi med Friskus-kino, der “Hodejegerne” ble vist akkompagnert av popcorn og brus, slik seg hør og bør på en kino. Skipperen hadde denne gangen gjemt en hel 2-liter med brus i kjøleren, og til og med ISBITER ble utdelt, 4 til hver. Antydningene om mytteri som kom med trekkspillet forsvant som dugg for solen med isbiteneSmilefjes.
 
Ellers er det få andre båter å se om dagen. De første dagene så vi flere av de andre på AISen, og hadde også radiokontakt flere ganger om dagen. Nå er det bare en og annen lastebåt å se på AISen, men heller ikke de er så mange. Vi sender derimot daglige innrapporteringer til flåtens lederbåt, og får melding tilbake 3 timer senere om hvor alle de andre er. Dette er både hyggelig og litt trygt. Friskus ligger sånn cirka midt i flåten, med noen foran oss og noen bak oss. Hvis vi må, når vi den nærmeste båten på anslagsvis 4 timer.
 
Temperaturen har nå gått betydelig ned. På dagene er det derfor behagelig shorts og T-skjortevær, mens på nattevaktene er det ikke bare den ellers så frosne skipperen som har funnet fram fullt seiltøy inkludert lue. Det er som en ordentlig god sommerperiode hjemme egentlig. Fristelsen for soling er derfor fortsatt til stede, så vårt solhungrige mannskap har fått ett og annet litt merkelig skille der det har blitt slurvet litt med solkremen, men stort sett er alle flinke og tar faren for solbrenthet seriøst. Vi har også hele turen vært forskånet fra sjøsyke alle sammen, men noen av oss har tatt litt sjøsykemedisin preventivt for sikkerhets skyld.
 
Vi ligger nå midt i høytrykket, så det er så og si ikke vind, og bare litt dønninger. Vi har derfor gått for motor gjennom natten, noe som jo påvirker nattesøvnen litt. Heldigvis er det nok av andre muligheter til å sove da vi stort sett har 9 timers fri mellom hver 3 timers vakt. I og med at det nå er stille benytter vi også anledningen til å lage ferskvann, og har toppet opp med cirka 100 liter drikkevann og holder nå på med å fylle den vanlige vanntanken. Holder været ut formiddagen blir det kanskje til og med en ferskvannsdusj på mannskapet i cockpiten i dag.
 
Alt vel i FriskusSmilefjes

Frode
 
Posisjon: 33:14.420N 48:20.870W
Vind: SV, 1 m/s
Vær: Lettskyet, pent vær
Rettvisende kurs: 60 grader
Båtfart: 5,5 knop (litt sakte grunnet vannproduksjon)
Seilføring: Ingen, kun motor
Utseilt distanse siste døgn: 150 nm
Distanse igjen til Azorene/Horta: 1008 nm
ETA Azorene/Horta: 16/17 mai
Temperatur i salongen: 25 grader