Ekstrastopp på Terceira (38:43.8 20N 27:03.440W)

Friskus
Wed 25 May 2016 10:11
Neida, det er ikke noe dramatisk som har skjedd med oss. Vi hadde en super seilas i går og tilbakela tilsvarende Nøtterøy – Skagen i løpet av dagen. Vi hadde vind opp til 16 m/s og seilte med stormfokk og tryseil som vi hadde rigget før vi dro ut. Båten oppførte seg helt fantastisk og vi hadde 100% kontroll. Det eneste som ble ødelagt var en luke i dørken forut som skipperen har laget selv. Den ble tråkket gjennom, så nå er det ikke bare Laurent som har gått i den “fella”.
 
Vi mottok epost fra vær-ruter hos Commander’s Weather i går som advarte oss mot høye bølger etter siste øy. Selv om vi nok hadde håndtert det fint, fant vi ut at det ikke var noe vits i å ta noen sjanser. Dessuten var det en trygg havn rett ved siden av ruten vår uansett. Vi gikk derfor til havn og koste oss med Anthons deilige wok og spanderte rødvin på oss selv. I løpet av natten har vi ligget trygt og avventer nå videre utvikling av været før vi går videre. Mest sannsynlig blir det i morgen tidlig.
 
Luken i dørken er allerede reparert. Det blir nok en liten sightseeing i den lille byen før vi igjen satser på nydelig båt-middag i kveld.
 
Frode
 
Posisjon: 38:43.820N 27:03.440W
Vind: NV, 10-12 m/s (i havnen)
Vær: Overskyet, lett regn
Rettvisende kurs: -
Båtfart: 0 knop
Seilføring: -
Utseilt distanse siste døgn: 58 nm
Utseilt distanse fra start: 90 nm
Distanse igjen til Dublin: 1230 nm