Lørdag 28.5.: Krangel, sjøsyke o g instrumentproblemer (40:34.600 N 21:48.340W)

Friskus
Sun 29 May 2016 09:19
Vi har hatt vår første krangel om bord. Det var tre som kranglet. Som ved de fleste krangler kan man ikke med sikkerhet si hvem som begynte, men skipperen var i alle fall involvert. Det føltes som ved gruppearbeid på barneskolen; man må løse en oppgave sammen, men man har egentlig ikke lyst. Resultatet ble deretter. De to andre deltagerne var heldigvis verken Vegard, Anthon eller Terje, derimot var det PCen og satelitt-telefonen. Skipperen har nemlig noen ganger et anstrengt forhold til PCer. PCen hikket... Satelitt-telefonen ville ikke sende mail... Skipperen ble mer og mer irritert. Heldigvis gikk Terje “i mellom” og avklarte krangelen ved å få sendt epost likevel – godt å ha en IT-mann om bord!
 
 
Som de fleste krangler førte ikke denne heller noe godt med seg. Skipperen hadde nemlig sittet med nesa i skjermen så lenge i de høye bølgene at sjøsyken kom snikende. Til tross for sjøsykemedisin ble det derfor et uggent påfølgende døgn, dog heldigvis uten oppkast. Nå er jeg bra igjenSmilefjes.
 
Instrumentene har imidlertid ikke blitt noe bedre. Det er de to instrumentene på babord side som er problemet, en multipanel som det ikke er så farlig med fordi vi har informasjonen på andre instrumenter, og autopilot-kontrollenheten (som det er litt værre med). Etter diverse feilsøking ble de til slutt skrudd ut, tatt med nedenunder og tatt fra hverandre. Vi ble lange i maska da det rant vann UT av instrumentene!!!! Deretter ble de behørlig tørket, bl.a. med Elises hårføner, og satt sammen igjen. Autopiloten virket litt igjen etter at det kom på plass, men så tok den kvelden igjen. Det andre var helt dødt. Vi innstiller oss derfor nå på å være uten autopilot for resten av turenTrist fjes.
 
Vinden har som meldt dreid og løyet, så nå står vi rett mot Irland. Nå skal vi snart ha 1000-mil-igjen-fest!
 
Frode
 
 
Posisjon: 40:34.600N 21:48.340W
Vind: V frisk brisk 8-9 m/s
Vær: Lettskyet, pent vær, men betraktelig kaldere (hutrrr)
Rettvisende kurs: 40 grader
Båtfart: 6,5 knop
Musikk: -
Seilføring: 3 rev i storseil og stormfokk, babord halser
Utseilt distanse siste døgn: 156 nm
Utseilt distanse fra start: 410 nm
Distanse igjen til Dublin: 995 nm