Å krysse et hav (14:19.00N 58:0 0.00 W)

Friskus
Thu 10 Dec 2015 11:04
Atlanterhavet N 14.19  W 58.00 , 0900 lokal tid, 1200 GMT
 
Den euforiske gleden av å bare se blått rundt seg som så mange langturseilere beskriver har til nå ikke vært spesielt fremtredende om bord. I dag morges kom derimot følelsen; solen gikk opp bak meg, vindmåleren viste 20 knop/10 m/s, vi gjorde god fart med et rev og litt innrullet fokk og det var egentlig litt varmt selv om jeg bare hadde T-skjorte på. Plotteren viser nå cirka 180 nm igjen, noe vi føler som nesten fremme selv om det er en god del drøyere enn strekningen Asker til Skagen for eksempel. Vi har nå innstilt oss på målgang i morgen fredag i stedet for lørdag, noe alle om bord er veldig godt fornøyd med.
 
Skipperen er også veldig fornøyd med at personskadestatistikken til nå ikke inneholder så mye som en brukket negl. I går middagstid ble det derfor avholdt ny sikkerhetsbriefing av mannskapet for å mane til fortsatt forsiktighet slik at vi klarer å holde dette helt inn – noe jeg har god tro på. Vi fortsetter derfor med å ta det med ro fram til målgang.
 
Materiellskadestatistikken er også akseptabel med tanke på at vi i løpet av de siste 3 ukene har seilt like langt som mange hjemme bruker 5-10 år på å seile. I går ble jeg imidlertid oppmerksom på ekstremt dårlig lading av batteriene og ante derfor uråd. Vi sjekket slepegeneratoren vår, og både overraskelsen og skuffelsen var stor da den kom opp av vannet uten propell! Vi lider ingen nød siden vi har flere hundre liter diesel igjen, så vi lader bare på motoren, men det bråker jo litt mer da. En annen liten ting som gikk i stykker i går var styrbord lazyjack. Jeg har jo en spesiell kjærlighet til tau, og dette tauet har jeg alltid syns har vært et dårlig tau (det har stått på siden båten ble levert ny) og jeg har egentlig hatt lyst til å bytte det. Nå byr altså anledningen seg når vi ankommer St. Lucia.
 
Status så langt er altså:
- 2 brukne spiler inkludert ødelagte spileposer
- Brukket feste til fiskestangen
- Autopilot som krangler
- Mistet Duogenpropell
- Ett skamfilt preventertau
- Ødelagt styrbord lazyjack
 
Syns jeg hører steelband-musikk og lukten av rom i det fjerne nå.