Hviledag og super seiling (34:06.790N 45:39.750W)

Friskus
Wed 11 May 2016 10:51
Vi har holdt god avstand til et lavtrykk som startet ved New Foundland i fall det skulle utvikle seg til noe mer. Det har også resultert i at vi kom nesten i senter av høytrykket, med vindstille og “hviledag” i går. Vi brukte den til å forberede oss til andre halvdel av turen og etterfylte 160 liter diesel fra kanner til hovedtanken. Vi fikk også kjørt watermakeren i mange timer og har tilnærmet full vanntank igjen. Etter så mye jobbing stoppet vi og badet og turens eneste innvilgete ferskvannsdusj ble foretatt. Herlig å duppe midt i Atlanterhavet.
 
Også denne dagen så vi hval og vi storkoste oss i solen og en lat dag. Som vanlig var det middag ved vindusbordet i solnedgangen, og byssevakt Hans Petter serverte indrefilet av svin med rotmos, gulrøtter og peppersaus. Etter hvert kom vinden tilbake og i løpet av natten kunne vi skru av motoren igjen og sette fulle seil. Vi lenser nå i perferkt vind med spridd fokk. Det virker som det er 80-tallsdag om bord i dag, for rormannen beordret Genesis på utehøyttalerne. Vegard ble da inspirert til å finne fram sitt Top Gun-antrekk og tok roret iført full flydress.
 
Ellers fortsetter do-historien foran og vi blir ikke helt kloke på hva som skjer. Vi får ta en ordentlig gjennomspyling når vi har tilgang til slange på Azorene.
 
Anthon så vi forresten ikke så mye til i går. Han har oppdaget samlingen med Seilas-blader og vi får bare så vidt kontakt med ham. Vi er ikke helt sikker, men det virker som om han er smittet av en eller annen bassille. Aller nådigst får vi andre også låne bladene, men sidene om Dehler er utlest.

Frode
 
Posisjon: 34:06.790N 45:39.750W
Vind: VSV, 8 m/s
Vær: Lettskyet, pent vær
Rettvisende kurs: 80 grader
Båtfart: 7,5-8 knop
Seilføring: Fullt storseil og og spridd største fokk, styrbord halser
Musikk: Genesis
Utseilt distanse siste døgn: 152 nm
Distanse igjen til Azorene/Horta: 865 nm
ETA Azorene/Horta: 16/17 mai
Temperatur i salongen: 23,5 grader