Halvveis fest ( 19:12.400N 36:23.052W

Friskus
Wed 2 Dec 2015 11:50
Atlanteren, N 19.12.400, W 36.23.052
 
I dag skal vi feire halvveis-fest og forberedelsene er i gang med invitasjoner på engelsk, pynting, samt spente barn som lurer på om det vanker noe ekstra “lørdagsgodt” selv om det er onsdag. Vinden har nå kommet ordentlig tilbake, og med cirka 20 knop i hekken raser vi nå mot St. Lucia i god marsjfart. Har jibbet over til styrbord halser igjen, tatt et rev i storseilet og rullet litt inn på fokken i håp om at det skal være så behagelig det kan la seg gjøre å være om bord.
 
I går ble 1. desember markert med flybårne adventskalendere og enda mer juleverksted. Skipperen fant det også betimelig å begynne å øve på julesangene, så trekkspillet ble funnet fram. Dette medførte sang fra barna, undring fra mannskapet og lett sarkastiske kommentarer fra kona. (Det er jeg imidlertid vant til). Så får vi se om instrumentet kommer fram igjen når vi kommer fram til Karibien.
 
Ellers lader vår slepegenerator Duogen som en drøm. Vi har mer strøm om bord enn vi trenger, og har opptil 3 PCer, 2 Ipader og flere spilltelefoner gående samtidig med autopilot, kartplotter, lys og annet. Vi har også mer enn halv tank igjen av dieselen, og har ikke en gang funnet fra ekstrakannene, så føler oss sikre på å ankomme St. Lucia med en real mengde diesel. Det samme gjelder for gassen til matlaging.
 
Det som imidlertid er litt mer spennende er maten i kjøleren. Vi har hele tiden visst at vår standardkjøler ikke er så veldig god, og særlig ikke når det begynner å bli ekstra varmt. Det var imidlertid en kostnad vi ikke tok før vi dro, så vi har valgt med åpne øyne å sjanse litt på dette. I går begynte det å lukte litt rart i kjøleren, så tror nok at kjøttet bør stekes veldig godt fra nå av. Vi har gjort unna all kylling samt svinekjøtt og har bare en lammemiddag igjen. Ellers er det storfekjøtt igjen (som ble sagt skulle holde lengst). Mulig noe må gå over bord, men det er uansett ikke i nærheten av at vi må sulte om bord. Skuffer og skap er fulle av hermetikk, pasta, ris, mel, suppeposer og alt mulig annet spiselig.
 
Hilsen Frode