Søndag 29.5. (42:12.752N 19:37.3 17W)

Friskus
Sun 29 May 2016 09:53
I går fant vi igjen normaltilstanden om bord med både varm omelett til lunsj og lasagne til middag.
Vinden har nå roet seg veldig og dreid rett bakfra, vi har motorseilt gjennom natten. Dessverre har dette resultert i heller dårlig søvn for alle om bord, så vi håper på vind til natten.
Vi har fortsatt ikke gitt oss helt med tanke på en fiksing av autopiloten, så vi krysser fortsatt fingrene og håper at ytterligere føning skal gjøre susen. Så får vi se i ettermiddag.
 
I går måtte også seilmaker Gårdsmoen til pers med svenn fordi vi hadde fått en rift i storseilet, ved vognen ved rev 3. Dette var det samme som skjedde med rev 2 rett før avreise fra Guadeloupe. Heldigvis er vi godt utstyrt med nål og tråd om bord, dessuten ekstra seilduk og selvklebende seilduk. Reparasjonen ble upåklagelig og vi kan nå seile med fullt seil igjen.
 
Vindmeldingene fremover er veldig sprikende etter at nåværende løye forlater oss. Det er en mulighet for at vi får skikkelig nordavind i Irskesjøen når vi nærmer oss Irland, og hvis det skjer ender vi i beste fall opp i sydvest-England, men kanskje også i Brest. Alle får derfor ta oss med i aftenbønnen i kveld og be om sønnavind i Irskesjøen 1.-4. juni!
 
Ellers hilser vi til bursdagen hjemme i dag. Skulle gjerne vært der.
 
Frode
 
 
Posisjon: 42:12.752N 19:37.317W
Vind: SØ laber bris 5-6 m/s
Vær: Overskyet, lett regn
Rettvisende kurs: 40 grader
Båtfart: 6,5-7 knop
Musikk: Motordur
Seilføring: Full fokk, ikke storseil, styrbord halser (skal heise så snart vi får testet ferdig autopiloten)
Utseilt distanse siste døgn: 153 nm
Utseilt distanse fra start: 563 nm
Distanse igjen til Dublin: 858 nm