Rapport fra dag 3 (21:03.26N 60:24.76W)

Friskus
Tue 3 May 2016 11:00
Mandag ble dagen vi falt ordentlig inn i rutinene om bord og vaktsystemet begynner å fungere slik som planlagt. Vegard disket opp med stekt fisk med pesto, båtpoteter og forvellede tomater, og det gikk ned på høykant. Vi prøver å lage litt mye middag slik at vi kan ha restene til varm lunsj dagen etter, og det fungerer veldig bra. Vaktsystemet fortsatte bra inn i natten, og vi har hatt første normale natt, hvis noe slikt som vi driver med kan kalles normalt. I natt gikk vi med full seilføring.
 
Vinden har nå dreid litt mot oss, slik at vi ikke klarer å holde kurs så langt øst som vi optimalt ønsker. Vi seiler derfor full kryss, i alle fall så skarpt som vi kan uten at båten stopper helt. Ikke så mye vind her, så vi nyter solen, freden og den langsomme tiden. Ikke for det; mannskapet uttrykte i går at de syns dagen gikk veldig fort. Vi forventer lite vind i dag og har akkurat startet motoren for litt motorseiling. I morgen eller over i morgen er vinden meldt å dreie mer på SØ og øke litt, så da kan vi sette kurs mer rett mot Horta.
 
Posisjon: 21:03.26N  60:24.76W
Vind: ØNØ, 3-4 m/s
Rettvisende kurs: 000 grader
Båtfart: 6 knop (motorseiling)
Seilføring: Fullt storseil, ikke fokk
Utseilt distanse siste døgn: xx nm
Distanse igjen til Azorene: xx nm
Temperatur i salongen: 30 grader