st Barts - Marigot

Meneldor logboek
Lestraden
Sun 15 Jan 2012 12:58
De week begon in Oysterpond op Sint Maarten. Daar hebben we een aantal dagen in de haven gelegen aangezien mama ziek was en we wilden ervaren hoe Meneldor aankomende tijd komt te liggen. Zondag kwamen opa en oma aan boord, mama voelde zich toen al een stuk beter dus een goede planning!
Maandag zijn we naar st Barts gevaren, dezelfde baai als die ik in de vorige blog beschreef. Daar hebben we een paar nachten aan een mooring gelegen, het is daar zoooo mooi!
 
DSC_0599
 
We zijn een dag naar Gustavia gevaren, de hoofdstad van st Barts. Daar hebben we het stadje bekeken, erg leuk frans. ´s Avonds zijn we weer naar onze baai gegaan aangezien we daar zo safe lagen. Albert heeft in de baai echt veel gesnorkeld. Heel veel mooie kleine gekleurde visjes. Als we een beetje brood over boord gooiden was het een waar schouwspel. Maar op een gegeven moment kwamen ook 3 grote vissen van een meter lang, die op haaien leken bij de boot. Als ze geen eten kregen plakten ze zichzelf aan onze kiel en hadden we 3 huisdieren erbij. De volgende dag kwam er een natuurbootje langs en die vertelde ons dat het algeneters waren en absoluut niet gevaarlijk waren. Dus ik durfde weer het water inKnipogende emoticon.
Dat snorkelen vond ik nog wel eng, maar Albert had gelijk, ik had het niet willen missen. Je kon ook boven een schilpad zwemmen die op de bodem aan het grazen was, echt heel bijzonder!
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
Daarna zijn we weer terug naar st Maarten gevaren maar dan de andere kant van het eiland. Albert had ons verteld dat als opa aan boord zou zijn, het een ware visfabriek zou worden. En ja hoor voor het eerst deze vakantie, na al die uren die hengel uit te hebben gehad, een ware visfabriek! 3 hele mooie Bonito tonijntjes!
 
DSC_0608 
 
Nu liggen we al een paar dagen in Marigot bay, de hoofdstad van het franse deel van st Maarten. Een erg leuke stad! Winkeltjes, restaurantjes en Franse croissants bij het ontbijt!!
Het weer is een beetje wisselvallig, lekkere temperatuur maar soms echte hoosbuien.
 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 
Nu moet ik toch nog een dingetje toegeven... de mannen (opa en Albert) staan voor met kaarten... Gelukkig is de vakantie nog niet voorbij dus oma en ik kunnen nog in de revanche!