verwaait naar Lissabon

Meneldor logboek
Lestraden
Sat 23 Jul 2011 16:09
2 dagen geleden, (jaja zo lang terug!) zijn wij naar Lisboa gegaan. Albert en ik waren hoofd route en we zijn begonnen in Belem, ZW Lisboa. De trein was er in een half uur en de eerste stop was natuurlijk koffie. Dit was naast het maritiem museum, wat wij natuurlijk niet konden missen met twee maritieme studenten. Een inmens gebouw aan het klooster vast met heel veel model boten. De oude vloot van het koningshuis lag er, waar 80 man op moesten roeien! Ook stond daar een vliegtuig, die als eerst de atlantische oceaan over was gestoken. Daarna naar het hoogtepunt van de dag, het klooster van Jeronimos. Een hele mooie binnenplaats, met pilaren die allemaal anders versierd waren. Aan het klooster was een inmens grote kerk verbonden. Zelf vond ik het opvallend dat er veel olifanten te zien waren, deze dieren waren in die tijd “ontdekt” en het verhaal gaat dat ze een olifant naar de Paus hebben laten brengen om meer aanzien te krijgen, jammergenoeg kwam de boot nooit aan in Rome.
    Het volgende programmapunt was de toren van Belem. Deze moesten we beklimmen op een trap die voor een persoon gemaakt was en nu gebruikt werd voor 2 richtingen (levens gevaarlijk), maar wel mooi uitzicht. Na deze toren hadden we al aardig wat meters gewandeld en kwam papa met zijn inbreng, de city hop on hop of bus natuurlijk!(hadden we kunnen wetenKnipogende emoticon). Deze rit viel ons tegen, rond de stad stonden wel mooie gebouwen, maar ze waren allemaal aan het vervallen en zagen er armoedig uit. In de binnenstad hebben we het kabeltrammetje genomen en nog even gewinkeld.
    Gisteren zijn we weer voor een cultuurdag gegaan, maar wat later begonnen aangezien de hele familie wakker had gelegen van de super harde storm die ‘s nachts over de haven kwam. Sintra stond op de planning, een stadje op die op de wereld erfgoed lijst staat. Een stadje met smalle knusse wegen en erg bergachtig. In de buurt van het oude centrum lag het Paleis van Pena met een hele grote tuin, 200 hectare. Dit paleis was gebouwd in verschillende stijlen uit allemaal landen en had echt heel veel kamertjes, het was een vakantiewoning van de koning. De 200 hectare tuin/park heeft de familie zelf aangelegd. Het moest eruit zien als een natuurlijk bos. Nu, 175 jaar later is het een super mooi park/bos met allemaal bijzondere bomen, ook Sequoia trees. Echt heel mooi aangelegd.
Na een uitgebreide wandeling zijn we met de auto nog naar het westelijkste puntje van Europa gereden.
    Vandaag schijnt het zonnetje weer en zijn we vertrokken richting Sines. Tot nu toe gaat het heerlijk, zonnen op het achterdek met de parasail op.