verwaaid in Dartmouth 2

Meneldor logboek
Lestraden
Thu 7 Jul 2011 21:24

Nog steeds verwaaid, hoewel het vandaag tussen de bergen heerlijk was. Gelukkig vertelde de havenmeester dat het vannacht 48 knopen buiten de haven heeft gewaaid, dit gaf ons enige geruststelling. Mama en ik hadden vandaag onze klusdag. De bekers, glazen, borden en kommetjes rammelen tijdens het varen namelijk ernstig irritant. Voor de bekers hebben we gaten in schuimrubber gemaakt en voor de glazen alles bekleed met antislip. We hebben nu bijna een zijde kastje. Dit ijverige knutselwerk kostte ons bijna de hele dag, er moest namelijk ook nog gewassen worden. Want zoals mama altijd zegt: je weet nooit wat we nog tegen komen… Ook zie je op de foto onze nieuwe aanwinst, de eierdozen. Deze zijn in Nederland haast niet te vinden en tijdens de oversteek kunnen we natuurlijk niet zonder eitje.

Papa en Albert hebben ook een klus gedaan die met geluid te maken had, namelijk het dempen van de watermaker. Zij hebben de pompen op een rubber mat gezet. Ook hadden wij een tip gekregen van de Maria Anna dat het plotseling laten zakken van het anker niet door de zeeduiveltjes kwam maar door de knoppen die niet goed tegen UV kunnen. We hebben nieuwe knoppen kunnen bestellen zodat we voortaan de “zeeduiveltjes” voor zijn.

’s Avonds zijn we gezellig uit eten gegaan en morgen liggen we waarschijnlijk nog een dag te wachten op betere wind.

 

Heeeel serieus meten en snijden

 

Het beklede kastje met de eierdozen