dag 6

Meneldor logboek
Lestraden
Sat 26 Nov 2011 08:56
26:11.11, “19:47.80N 30:13.47W”
 
gisteren was echt de mooiste dag tot nu toe! de genaker gezet en ruime wind gevaren, een beetje zuidelijker omdat daar meer wind zit.
albert heeft zijn eerste broodjes gebakken, erg lekker. het was ook een hele warme dag, echt bikiniweer. de boot Sydney Rock die al 3 dagen voor ons vaart kwam dichterbij en dichterbij. toen we naast hem lagen hebben we hem nog maar een keer opgeroepen of hij ook ze bolle jan niet moest zetten, en op dat moment ging zijn rode genaker ook omhoog. zoals hij zei had hij op ons gewacht. ‘s avonds liepen wij nog steeds harder dan de sydney rock en kregen we zelfs de Feeling Good op de AIS te zien!! de andere rassy 54. de Feeling Good lag naast ons in las palmas. als crew hebben ze de schipper die goed kan vliegen(dus weerkoning) en koken. ook zit het hoofd verkoop van Halberg Rassy aan boord en hebben ze nog 2 mannen voor het zeilen meegenomen. Het zou dus stiekem wel heel gaaf zijn als we van ze kunnen winnen!!!
Tijdens ons happy hour hadden we besloten deze nacht de genaker te laten staan dus we gingen als een speer op de Feeling Good af.
maar na een paar uur kwam er een bui aan en moest de genaker naar binnen. gelukkig hadden we dat gedaan want het ging toch wel even flink waaien en regenen. na de bui wilde mama ons niet weer wakker maken om de genaker weer op te zetten, waardoor de feeling good weer op ons uit liep.
Nu staat de genaker wel weer op en ligt de feeling good een stuk noordelijker, waar volgens onze weerberichten minder wind zit, dus we hebben nog kansKnipogende emoticon De zon is net op en ik ben benieuwd waar de dag ons vandaag brengt.
 
kleine reparatie aan de mast
6
 
7