Dartmouth

Meneldor logboek
Lestraden
Tue 5 Jul 2011 12:03

05:07.11, “50:21.09N 3:34.30W”

 

Een rustige nacht, de wind was gedraaid naar ZW maar was nog steeds zo zwak dat het niet veel uit maakte. Boten waren er ook niet veel, maar wel een marineschip. Dit schip bleef maar dwalen en riep af en toe iemand op. Albert en ik zaten buiten rond een uur of 2, toen er ineens een rood knipperend licht langs vloog. Deze bleef maar circuleren en we konden hem ook zien op de radar. Na een half uur de helikopter gevolgd te hebben zat Albert zijn wacht erop en kwam papa boven. Papa zat nog geen 5 minuten of de helikopter begon te schieten op 3 mijl afstand… Een heel raar gezicht en Albert baalde dat hij het gemist had na al dat getuur.

Rond een uur of 5 werd het weer licht en begon het ook een beetje te waaien, eindelijk konden we zeilen en de motor even rust geven.

De weersvoorspellingen zien er slecht uit, op de scilly’s komt morgen zelfs Gale 8. Een mooi moment om een haven op te zoeken. Mama had contact gehad met haar trim maatje, Marianne en Ben, die op de terugweg zijn van een ronde om Engeland. Het toeval mocht zo zijn dat zij in Dartmouth lagen en wij hier ook op af liepen. Rond een uur of 9 lagen we in Darthaven, naast Marianne en Ben. Zij moesten om 12 uur weer afvaren voor een gunstige stroming. Dus hadden we nog even de tijd om alle vakantieverhalen aan te horen en uit te wisselen!

Morgen en overmorgen komt een lage drukgebied over, hier wachten wij op en hopelijk komt daarna lang mooi weer zodat wij door kunnen naar Spanje!

 

Aanloop van Dartmouth

 

 

Marianne en mama (echte maatjes)