dag 4

Meneldor logboek
Lestraden
Wed 23 Nov 2011 20:13
23:11.11, “22:48.88N 23:12.07W”
 
EINDELIJK!! dolfijnen!!! Ze kwamen als geroepen!!
We hebben afgelopen 24 uur 190 mijl gevaren!! Zo gaat het lekker vlot. Vandaag kruisde de Elena achter ons langs waar een Nederlands crew op zit. We hebben met hen via de marifoon contact gehad en even gekletst over de situatie, hoe het gaat en het weer enzo. Best wel grappig gesprek als je bedenkt dat je verder toch niets te doen hebt, het gaat grotendeels dus ook nergens over, maar wel gezellig.
Papa is weer hoofd accufluisteraar geworden, ze hebben weer een beetje een eigen wil, maar tot nu toe houdt de fluisteraar ze goed onder de duim.
Nu we de vierde dag gehad hebben kan ik zeggen dat het wachtschema een succes is. Ik heb voor elke dag een blaadje met het schema en een leuke foto om het geheel wat op te vrolijken. Het schema is ingedeeld dat je een dag veel wacht hebt en de dag daarna een lange ruk mag slapen.
We draaien voor het eerst nu ook uren alleen, overdag soms 2 uur en snachts 1 uur. Moet bekennen dat het best saai is, maar het goede doel is langer slapen wat erg fijn is. Als je alleen zit slaapt er wel altijd iemand op de bank voor als er wat moet gebeuren. Tot nu toe verloopt het top!
De wind is nu wat afgenomen en zeilen met een wat rustigere zee toch lekker door.
Ik ga snel weer naar boven en mama aflossen!