we zijn er bijna!!

Meneldor logboek
Lestraden
Mon 5 Dec 2011 23:35
05:12.11, “14:27.81N 59:52.07W”
 
Na een hele nacht gemotord te hebben kwam er in de middag wat wind. We hebben de zeilen gezet en een heerlijke rustige zeildag gehad. In het begin liepen we 7,5 knoop op 7-10 knopen wind. Later gingen het minder waaien en gingen wij ook langzamer. Maar het was heerlijk het leek wel de grevelingen! Papa en ik op het achterplatje met onze voeten in het warme water, pepernoten gebakken voor sinterklaas, alle lijnen van het dek gehaald, gevist (niets gevangen) en vooral genoten van de laatste dag van de oversteek.
Nu het wedstrijdelement nog even toelichten. Buiten het feit dat het een relaxed dagje was, zijn we niet ontactisch bezig geweest. Als wij motoren gaan we 8 knopen, de Feelin Good 9kn. 10 liter diesel per uur vinden wij genoeg en we willen nog wat langer doen met de motor, het is tenslotte geen motor wedstrijd. Op het motoren zit een grote penalty en zolang wij harder dan 4 knopen varen is zeilen voordeliger. Feelin Good heeft vandaag veel gemotord, dit wordt aan het einde verrekend met wat je zelf opgeeft. We zijn benieuwd hoeveel Feelin Good totaal gemotord heeft en we zijn benieuwd of we ons kroontje terug zullen winnen.
Verder was het vandaag 5 december! De oceaanpieten zijn ook hier langs geweest! We hebben een dobbelspel gedaan, was erg leuk! Wel gek om sinterklaas te vieren als het licht is buitenKnipogende emoticon
Vannacht komen we aan in st Lucia en hebben de champagne koud staan !
 
nieuwe aanwinst, onze kerstpinguin
21
 
zonsopgang
22