Baiona en vertrek naar Ovoa de Varzim

Meneldor logboek
Lestraden
Sat 16 Jul 2011 06:45
16:07.11, “42:07.29N 8:50.73W”
 
Na twee dagen absolute radiostilte weer een update van onze vorderingen. de afgelopen dagen zijn wij een beetje bijgekomen in Baiona. We hebben het dorpje zelf verkend (niet meer dan een uurtje werk), en hebben een auto gehuurd om eens wat van Noord Spanje te bekijken. Gisterochtend was het dan ook vroeg op, want Santiago de Compostella stond op het programma. Wat een prachtige oude stad! De basiliek is schitterend, en de rijkdommen die in het museum en de kerk tentoongesteld staan enorm. Toen het moderne stadscentrum ingelopen, wat eigenlijk een hele grote ‘zapaterio’ (schoenenwinkel) is. De dames konden hun lol dus op! Daarna zijn we met de auto een ‘toeristische route’ gaan rijden. Wij hadden echter een iets andere mening over de kwaliteit van de route en na een half uurtje zijn we afgeslagen een bergweggetje op. Daar heerlijk bij een klein kapelletje gepicknickt, alvorens de bovenliggende bergweg op te rijden. Na een half uurtje steile, kronkelige weg kwamen we bij de top aan met een fenomenaal uitzicht op de omgeving, waarna we diezelfde weg weer terug moesten naar beneden.
 
Eenmaal weer aangekomen in Baiona konden we nog even genieten van het 4-daagse feest dat hier aan de gang is. het is ‘Virgen del Carmen’, de beschermheilige van het dorpje hier. Ook hebben we nog een plakkaat gescoord van wat pappa ‘pindapinda, lekkalekka’ noemt, gekarameliseerde suiker met amandelen. Heerlijk!
 
Vandaag zijn we van plan om van Baiona naar Ovoa de Varzim, Portugal te varen. Het weer is vandaag nog goed maar wordt morgen slechter en het is leuk om in een nieuwe haven te liggen mochten er een paar dagen verwaaid raken. De dames zijn eerst nog even hardlopen, vandaar dat ik vandaag even het proza op mij neem. De wind komt uit het noordwesten, dus als het meezit wordt het spinnakeren!
 
Albert jr.