dag 2

Meneldor logboek
Lestraden
Mon 21 Nov 2011 23:19
22:11.11, “25:26.05N 17:45.77W”
 
Vandaag hadden we weinig wind en wilde meneldor niet echt lekker lopen. Volgens de voorspellingen was het in het zuiden beter dus we zijn nog wat afgezakt. Dit heeft geholpen want we racen nu door het water! Het waait 20 tot 25 knopen en we varen tussen de 7 en 9 knopen. Ook hebben we nog een aantal boten om ons heen, waar we onze snelheid een beetje aan kunnen vergelijken.
De boot doet het top! De mast kreunt af en toe een beetje van het harde werk. Toen mama en Albert buiten zaten schoot er een blok los waar de boom en fok op zat, maar gelukkig hield een andere lijn hem tegen en is er niets kapot gegaan.
Ook hebben we nog een klein elektrisch wonder, wanneer we de generator uit zetten valt alle stroom uit. Daarna kunnen we heb wel weer opstarten en is er niets aan de hand. De accu’s doen het prima en af en toe een klein malleurtje hoort er wel bij.
De temperatuur is hier heerlijk, geen koude nachten en overdag echt zonnig! Vroeger werd er altijd gezegd (toen er nog geen koelkast aan boord was), als de boter smelt moet je naar het westen gaan varen, bij ons is de boter dus gesmoltenKnipogende emoticon