opnieuw dag 3

Meneldor logboek
Lestraden
Wed 23 Nov 2011 20:02
 
23:11.11, “24:45.45N 20:32.79W”
 
Dit is van gisteren, want ik kom er nu achter dat deze nog niet verzonden is!
Wat een dag! De hele dag heerlijke wind en een heel hoog gemiddelde! De route die we varen is alleen een beetje lastig. Recht naar het eindpunt is geen optie, want we kunnen niet echt recht voor de wind. Nu zijn we aan het afkruisen, maar gaan we dan boven of onderlangs... de weerberichten zijn erg wisselvallig. Als we de noordelijke route kiezen(kortste) komen we langs een lage drukgebied met heel veel wind. Deze moet optrekken maar dat doet hij nog niet. We hebben er voorlopig dus voor gekozen om in ZW richting te gaan varen en dat lage drukgebied te vermijden. (de boter is dus weer gestoldKnipogende emoticon)
Voor mij was de dag wat minder want ik kan het record op me naam zetten van als eerst zeeziek! Nu voel ik me weer primaGlimlach
Albert heeft een poging gedaan tot vissen maar we gingen denk ik te hard. Of er leeft hier niets want we hebben ook nog geen enkel ander dier gezien.
Elke dag om 2 uur wordt er een ronde gedaan met de SSB radio, de radio commander roept 20 andere schepen op en dan mag je zeggen waar je zit, hoe het weer is, of er al wat stuk is en hoe het met de crew gaat. Erg leuk om te horen hoe het bij de rest gaat! Vandaag waren er 2 generatoren stuk en een boot had zijn grootzeil kapot gevaren. Een beetje steun van de rest is dan wel leuk. De commander zegt dan ook zo aardig als afsluiter: good luckKnipogende emoticon
Bij ons doet de boot het nog top! En vandaag zelfst heerlijke pastasalade uit de keuken getoverdGlimlach
 
1