dag 1

Meneldor logboek
Lestraden
Mon 21 Nov 2011 06:54
21:11.11, “26:28.64N 16:05.82W”
 
De start ging super! We hebben rustig aan gedaan en lagen in een rustig stuk van de startlijn. De wind was best flink dus we hebben de Parasail nog niet op gehad. Aan de onderkant van Gran Canaria zit altijd harde wind en daar staat het bekend dat veel boten hun eerste spinnaker verspelen. Gelukkig hebben wij het bij niemand zien gebeuren. Rond etenstijd waren wij aan de onderkant van het eiland en daar waren toch best hoge golven, en hebben met bord op schoot gegeten. ‘s Nachts hadden we niet het probleem dat het te hard waaide maar juist te zacht. We lagen een btje te dobberen op de golven met klapperende zeilen, dus hebben de motor even bij gezet op zoek naar wind. Nu gaat het lekker, nog steeds pal voor de wind met 10 tot 14 knopen. We lopen nu gemiddeld 6.4. Vannacht had iedereen een uurtje alleen, dit ging eigenlijk wel goed, het was alleen wel opletten want er zitten nog veel zeilboten om ons heen die elke keer kruisen. Ik heb pas 1 dolfijntje gezien, ga vandaag weer op zoek!