accu probleem

Meneldor logboek
Lestraden
Wed 14 Sep 2011 02:45
14:09.11, “34:18.45N 13:54.34W”
 
Afgelopen dag is super gegaan, heerlijk windje en af en toe een zonnetje. In de vorige mail schreef ik over dolfijnen, ik had het nog niet verzonden of zaten rond de boot!
Woudie had ze besteld. Mijn bestelling had ik bij Ron gedaan, en ze zouden rond het happy hour weer komen.
Terwijl we met happy hour bezig waren en eigenlijk net het eten op hadden viel de stroom uit. De generator stond nog wel aan. Toen we binnen gingen kijken stonk het ontzettend naar ammoniak. Het bleek van de accu’s te komen, die eerder vandaag al niet wilden laden. Dit keer waren ze wel geladen en wel tot 100 procent. Ze waren erg warm, met name 1 van de twee. Om een lang verhaal kort te maken, we hebben nu een accu losgekoppeld en hebben het stroomverbruik geminimaliseerd. De generator start om een duistere reden nog niet, als het weer licht is gaan we weer verder kijken. Net hebben we de enkele accu weer bijgeladen met de gewone motor en dit ging prima, dus alles in de regie!
Terwijl papa druk bezig was met het uitvogelen van het accuraadsel kwam mijn bestelling langs, ze hadden een kwartiertje vertraging. Wel dertig dolfijnen sprongen rond de boot! Na een kwartiertje zagen Ron en Woudie een staartvin van een walvis en de dolfijnen waren meteen verdwenen. Verder hebben we niets meer van de walvis gezien.
Nu is het nacht, maar niet echt donker door de geweldige maan!