dag 5

Meneldor logboek
Lestraden
Thu 24 Nov 2011 20:44
24:11.11, “21:42.40N 26:12.81W”
 
het varen gaat super en iedereen begint gewend te raken. vandaag was mijn eerste warme douche en hebben we wat schoon gemaakt aan boord.
de wind was wat rustiger vandaag en het zonnetje scheen volop!
albert heeft ons toetsenbord gemaakt, want die had wat drank over zich gekregen, nu doet alleen de shift het nog niet zo goed en de enter hapert ook wat, vandaag geen hoofdletters en af en toe een missende letter. maar het was wel een leuke puzzel, net zo’n kletterdoos van de basisschool.
papa als accufluisteraar is de hele dag weer druk bezig geweest en we kunnen ze nu alleen nog maar langzaam laden. buiten ons wachtschema is nu ook een accuwacht ingegaan, oftewel computerfeut, die tijdens het laden de accu’s in de gaten moet houden. wel verwachten en hopen we dat we met deze accu’s naar st lucia kunnen komen. (geen paniek, want we hebben reserve accu’s aan boord).
het koken gaat ook steeds beter, je wordt er vanzelf handig in met dat geschommel.
voor ons ligt nogsteeds een oyster die dezelfde koers vaart. aankomende dagen zal het minder gaan waaien bij ons, wat betekent dat waarschijnlijk de spinaker naar buiten mag. het weer veranderd nog wel veel dus we zijn benieuwd wat de andere boten krijgen en wat het met ons doet in het klassementKnipogende emoticon.
het laatste bijzondere puntje is dat er vanochtend een vliegende vis op het dek lag.
 
 
 
5
 
 
4