Zijn we er al?

Caiman
Tue 9 Dec 2008 12:59
Ìk heb het gehad. Ik ben klaar met koken in het toilet en poepen naast het fornuis. Ik ben er klaar mee dat ik midden in de nacht wakker wordt gemaakt, net nadat ik twee uur ben weggezakt in mijn slaap. En er moet ook eens een einde komen aan al die regeltjes. Gaskraan dicht na het koken, eet wat als eerste bederft, 5 flessen water per dag, alleen koffie als je aan dek komt, afwassen direct na het avondeten, je eigen zooi in je tas, zonnebril aan het rekje, reddingsvest in je eigen kooi.
 
Ik wil weekend. Lekker uitslapen, ontbijten met een biertje, lekker loom de boel de boel laten, 's avonds lekker uit eten, iemand anders mag de rommel opruimen. Laat het maar waaien en brullen buiten. Ik geef niet thuis. Ik ben mijn wonden aan het likken, de gekneusde vinger aan het helen, mijn schouder met rust aan het laten.
 
Gelukkig sta ik hier nooit in de file, zijn buien echte buien waar je met smart op zit te wachten. Levert de weerleverancier altijd op tijd, is de inbox van de mail elke dag  Sinterklaas en Kerst bij elkaar, betekend een ringtone niets meer dan een accualarm als we weer te lang hebben geluisterd naar de mooiste muziek, schallend over deze eindeloze Loosdrechseplas en is de horizon nooit vervuild, hooguit wat troebel. Maar na een nacht stevig waaien is ze vanzelf weer schoon, tot 360 graden uitzicht. En aan het einde van dit alles een hagelwit strand dat wacht op 7 paar bruine en vermoeide voeten.
 
Bart