sushi op de high seas

Caiman
Tue 2 Dec 2008 12:28
Morgen is het zover: Grote broer Jan viert zijn verjaardag. Echter hij had ons gister voor het diner uitgenodigd. We werden na het borreluur getracteerd op diverse japanse hapjes met als sluitstuk echte sushi met zowaar warme sakhe. Het bracht herrineringen terug aan onze oversteek met Dingo,echter toen ontbrak de sake, wat gezien de alcoholconsumptie van onze schipper destijds niet zo slecht uit kwam. Nu echter smaakte het alles bijzonder goed en ik heb daarna nog niet eerder aan boord zo lekker geslepen. De avond was prachtig, een schitterende zonsondergang en weinig, maar afdoende wind voor wat vorderingen.
 
Muziek gisteravond werd door mij verzorgd. Iedere dag mag een van de bemanningsleden DJ zijn tijdens het borreluur. Eerder had ik de bemanning getracteerd op Vocal House, Wagner (Der Fliegende Hollander) en Trance, gister was het gamelang en andere contemplatie bervorderende muziek.
 
Vandaag is het roer dan definitief (zou het?) om naar 270 graden, richting St Lucia. Nog steeds geen tradewinds, maar halve wind met reacher met veel regen opkomst, maar het aftellen is begonnen. We reken op nog 10 dagen,  maar dergelijke berekeningen blijken waarden te hebben. Toch houden we ons daaraan vast.
 
Een groet vanaf 15.15.54 Noord, 32.57.17 West,
 
Marten