Het leven op kop

Caiman
Thu 27 Nov 2008 14:01
De laptop is weer up. Bleek een zekering te zijn die verkeerdom zat. We hebben een uur geleden de waarschijnlijk laatste gijp gemaakt. We varen vanaf hier in een rechte lijn naar de overkant. Het ritme aan boord is verslavend. Af en toe vliegt een vogel ongeïnteresseerd langs op zoek naar eten. Jan slaapt z'n nachten in de kuip. Marten drinkt proteïne shakes en we zien ze groeien, de strandspieren. Hopelijk is hij er op tijd klaar voor. Amarins heeft vanacht staan sturen in het pikdonker met een 204 m2 spi en vanochtend het eerste bedorven voedsel moeten weggooien. Martijn, de kluskoning krijgt ongewild de schroevendraaier aangereikt bij alles dat kapot lijkt. Rinke hebben we even met rust gelaten. Als het aan haar ligt gaat ze vanavond in de mast de vallen schoonmaken. Wentelteefjes bakken vond ze een prima alternatief.
 
En dan het grote nieuws. Volgens de laatste positierapporten (bij ons bekend) rijden wij virtueel in het geel. Wij hebben als eerste boot van de vloot (IRC B startnummer 181) de passaat bereikt en gaan onze voorsprong hopelijk vergroten. Helaas lopen wij 24 uur achter met de positieinformatie. Dus wellicht zijn we gepakt op doping en mogen wij niet door naar de Champs Elysee.
 
Uiteraard nog een aandachtspuntje, we drinken onze watervoorraad te snel op. Eerste rantsoensgesprekken komen op gang. Uiteraard wil ik gewoon harder varen.
 
Namens Roel, die buiten staat te sturen met 15 knopen wind, en 8 knopen door het water een hartelijke groet.
 
Bart
 
p.s Mocht je onze voortgang willen volgen ga dan naar www.worldcruising.com/arc. Aan de rechterkant van de pagina kun je de voortgang zien in de Raceviewer.