Zie ginds kwam de stoomboot ...

Caiman
Fri 5 Dec 2008 16:12
Sinterklaas laat zich niet afschrikken door verkeerde weersvoorspellingen. De stoomboot heeft de 14e breedtegraad ook gevonden.
 
Donderdagochtend was iedereen 1 schoen kwijt en na wat verwarring hierover bij sommigen stonden alle schoenen ineens onder de buiskap met gezellige kadootjes. De wacht van Bart en mij liep af. We werden wederom getrakteerd op een prachtige zonsopgang en bij de ietwat slaperige volgende wacht (Jan, Amarins en Marten) drong het langzaam door wat er met de schoenen gebeurd was. Marten was meteen bezorgd of hij wel iets gekregen zou hebben, aangezien hij geen wortel in zijn schoen had gedaan voor het paard. En Jan vond het vooral lastig dat iedereen maar 1 schoen had, voor als we een zeil zouden moeten wisselen. Pas na een paar zinsspelingen had hij door wat er aan de hand was en dat het toch wel toevallig was dat iedereen 1 schoen kwijt was.
 
Jan had op zijn i/pod allemaal leuke sinterklaasliedjes en daarmee lokten we Roel en Martijn ook uit bed. Zij waren hier niet zo blij mee, maar uiteindelijk zaten we allemaal aan dek te zingen: 'sinterklaasje kom maar binnen met je knecht'. Bij 1 schoen zat een gedicht en in alle schoenen zat een zakje pepernoten (met dank aan Harm) en een speklollie (zie foto).
 
We gaan natuurlijk ook nog echt sinterklaas vieren. We hebben lootjes getrokken en bijna iedereen is klaar met zijn gedicht. Pakjesavond is in verband met de stevige wind uitgesteld naar morgenavond. Sint heeft het vanavond toch te druk in Nederland en dan hebben wij nog tijd om te dichten.
 
´Hoor de wind waait door mast, makkers staakt uw wild geraas´.
 
Liefs Rinke

JPEG image