Weer geen weer

Caiman
Wed 3 Dec 2008 12:28
Als ik vroeger via de weerlijn hoorde dat het woei stond ik binnen een uur in mijn neoprane suit, met mijn surfspullen aan de waterkant te hijgen van ongeduld. Die weerlijn zat er overigens geregeld naast. Dan pakte ik mijn gear licht teleurgesteld weer in en reed naar huis voor een warme kop thee.
 
Nu is dat anders. We maken gebruik van state of the art weersattelieten en geavanceerde verklaringsmodellen. De weerfiles en berichten die wij de afgelopen dagen raadpleegden gaven allemaal aan dat het in het zuiden zou waaien. Dus we dreven er heen, onze 2de plek opgevend. We negeerden onze concurrenten zij wilde investeren in het Zuiden (dat is om). We lachten in ons vuistje, ze zien het niet. Wij gaan alléén surfend de plas over.
 
Inmiddels zijn wij de meest zuidelijke boot. Spullen in de aanslag, klaar voor een paar dagen surfplezier. Ondanks de betere tijden, e-mail op zee, sattelietcommunicatie en een linkse neger in het Witte huis blijkt het weer nog altijd moeilijk voorspelbaar. De wind blijft uit. Alleen vannacht hebben we een uurtje of drie mogen genieten. Maar na een korte opleving is er niet meer over van de 20 knopen down wind pret. Alles wat achterblijft is een hoge zee, leuk voor een golfsurfer. Helaas is ook de thee op rantsoen.
 
Groet, ook namens de bemanning.
 
Bart