En toen was er de passaat

Caiman
Wed 26 Nov 2008 12:08
Voor de kenners onder jullie, we varen niet de traditionele grootcirkelroute maar zakken eerst naar het Zuiden om daar de passaat eerder dan de helft van de vloot op te pakken. Het blijkt een grote gok. De hele nacht hebben wij met nog geen 2 knopen op de teller gewacht op de verlossen de wind. Vanaf 10 uur dacht Poseidon ons genoeg gestraft te hebben. 15 knopen uit het NNE. We slaan over een half uur rechtsaf. Net voor het borreluurtje.
 
Verder is alles genoegzaam aan boord. De dagen vallen uiteen in wachten van drie uur standby, drie uur zeilen en dire uur slapen. Koeken, eten, slapen, schoonmaklen, dolfijnen kijken (in de nackht fluoriserende torpedo's. De lijstjes verdwijnen langszaam achter de horizon.
 
Een aandachtspuntje. De laptop lijkt moeilijk te laden. Wellicht dus zonmeteen geen weerkaarten meer. Dan wordt het wachten op de verlossende overkant zonder dat wij  het weer digitaal kunnen bekijken.
 
Groet namens de bemaninning.
Bart