Finish!!!

Caiman
Tue 23 Dec 2008 02:39
Het Duurt effe, maar dan heb je ook wat. Ja ja, voor de mensen die het zich af vroegen, we zijn toch echt gefinished. Op 12 december om 15.10 om ongeveer precies te zijn.
Bij deze de excuses voor de late update, maar we zijn na de finish vervallen in een staat van ultieme ontspanning met een op Caribische leest geschoeid gevoel voor urgentie. Maar bij deze alsnog het verhaal:
 
Het laatste stuk naar de finish was een aangenaam stuk zeilen met een heerlijk spinakerwindje, op de laatste paar honderd meter na. Na ruim 3000 mijl mochten we eindelijk een stukje aan de wind zeilen.
 
Het onthaal was fantastisch, allemaal boten in de haven die voor ons klapten tijdens het binnenvaren, een eenpersoons steelbandje op de steiger en een ontvangstcomite van de organisatie met een heerlijk koel glas rum-punch voor iedereen en een fruitmand. Bij de finish werden we ook nog onthaald door een oude bekende van een aantal bemanningsleden; Gideon Messink sr. Hij wist dat we meededen en was een paar dagen eerder naar St. Lucia gevaren op zijn Caribische wintercruise om ons te onthalen.
 
Na een welverdiend aantal drankjes op de steiger en later op de avond een heerlijk diner met het grootste stuk vlees dat de kaart ons kon bieden, hebben we allemaal genoten van de geneugten van het dagelijks bestaan op de wal; douchen, scheren en een toilet dat je niet als een rodeo-stier probeert er af te werpen.
 
De volgende dag hebben we met zijn allen helemaal niets gedaan, behalve op het strand liggen en drankjes drinken. Heerlijk!
 
Inmiddels is de boot keurig opgeruimd en hebben we allemaal ruim een week de tijd gehad om St. Lucia te verkennen en bij te komen van dit geweldige avontuur. De verhalen zullen in uitgebreidere vorm volgen na terugkomst in Nederland (overmorgen), maar in een notedop: het was een ervaring om nooit meer te vergeten!
 
Tot snel.
 
Groeten van de crew,
 
MartijnOok nieuwsgierig naar de nieuwe Messenger? Download 'm hier