weer geen weer 2

Caiman
Fri 5 Dec 2008 13:40
De geschiedenis herhaalt zich, in meer of mindere mate. De vraag die ons allen bezig houdt is; hoeveel zal er vandaag kloppen van de voorspellingen? Vannacht klopte er in ieder geval geen jota van. Weersvoorspellingen op de atlantic zijn blijkbaar niet erg eenvoudig, want de laatste week is het werkelijk een puinhoop. de windrichting is het grootste deel van de tijd 90 graden afwijkend, de voorspelde windkracht lijkt even accuraat als het gemiddelde lottoformulier.
 
Vannacht in ons voordeel dan toch, bakken met wind en grote golven maken de oceaan tot te gaafste speeltuin op aarde! Vermoeide gezichten met grote grijnzen erop zie ik om me heen, iedereen zit te genieten van wat moeder natuur ons vandaag serveert. Alles onder controle, en we maken dankbaar gebruik van de omstandigheden om ons richting st. Lucia te spoeden.
 
Het aftellen is begonnen, de weddenschappen om de aankomsttijd worden geplaatst en de gesprekken gaan steeds vaker over het eerste wat we gaan doen zodra we er zijn (zwemmen, douchen, een lekker koud glas wijn, de grootste steak die er op de kaart staat, enz.)
We hebben minder dan 1200 mijl te gaan, het voelt als een peuleschil.
 
De laatste 'voorspellingen' hebben het over een periode van licht weer de komende 2 dagen en hier en daar een buitje (lees: douchen!), dus dat geeft ons nog voldoende tijd om Sinterklaas uit te nodigen voor een bescheiden feestje voor we aan de eindsprint beginnen.
 
Groeten van de crew,
 
Martijn