Just a day at the office

Caiman
Sat 29 Nov 2008 12:26
Dat was me het nachtje wel. We hebben de gehele zeilgarderobe langs zien komen, meerdere malen. Bij het vallen van de nacht voeren wij onder lichtweer spi. Het eten werd koud terwijl wij doorwisselden naar de middenweer spinnaker (1.5 voor de kenners). We hadden de hap nog niet binnen of we moesten nog kleiner. Onder stormspi ramden wij met veel spuitwater de nacht in. In het aarde donker wisten wij 8 uur lang een gemiddelde op de klok te zetten van 9,5 knopen. En dan reken ik de tijd die we nodig hadden om een gebroken schoot te vervangen niet mee. Na een klapgijp vrees ik ook dat mijn schouder een wat te harde douw gehad heeft en een vinger is licht gekneusd.
 
Gelukkig is  'any bad day at sea better than a good day at the office'.
 
Bart
 
p.s. Het positierapport is blijkbaar niet doorgekomen. Maar we weten dat we nog altijd meedoen om de prijzen. Over een dag of 6 loopt de vloot hoogstwaarschijnlijk vast op een windstiltegebied midden op de oceaan. Daar worden de kaarten herschud.