La dolce vita, en de zee is niet zo groot

Caiman
Sat 29 Nov 2008 12:31
Voor de boeg zo'n 1800 zeemijlen. Al 1000 achter ons gelaten. Flinke afstanden. Op de grote zeekaart schuiven we centimetertje voor centimetertje vooruit.
 
En toch, het is een abstractie. De wereld is zo groot als ze lijkt. Op deze heldere dag hebben we een straal van acht mijl in het vizier. Onze boot heeft een oppervlakte van ongeveer 50m2. Dat is onze werkelijkheid, en dat nu al zes dagen lang.
Zes dagen rijgen zich aaneen van zeilen, wachten draaien, koffie zetten voor de nieuwe wacht, eten koken, afwasjes doen, theedoeken uitspoelen, zeilen tapen, zonnebrandolie smeren, koekjes eten, positierapporten doorgeven en navigeren. En niet te vergeten hopen op goede wind en ons best doen voor een podiumplek. Want voor minder doen we het niet.
 
Het wordt langzaam warmer en met de warmte neemt de loomheid toe. Een heerlijke ontspanning, met als opleving het muziekuurtje (met dank aan Harm voor Benny Goodman), een zeilwissel (een halve knoop meer wind!), een paar dolfijnen dansend rond de boeg, of een school vliegende vissen. Of een versgebakken brood.
 
La dolce vita.
 
Liefs, Amarins