Renault Espace Ocean Race

Caiman
Sun 30 Nov 2008 12:27
In dit weidse landschap lijkt de grootheidswaan met de dag te groeien. - Zo moeten de mannen zich ook voelen op de Volvo Ocean Race -, hoor ik mijzelf vannacht denken. Nachtelijke zeilwissels, een waterrantsoen, spuitende golven buiten, net te veel zeil op maar te moe om een wissel in te zetten. Het water wordt krapbemeten uitgedeeld. 1 kop koffie per wacht tot we een duidelijkere ETA (estimated time of arrival) hebben. Elke dag vol verwachting het positierapport openen. De menselijke ongemakken, de persoonlijke odeurs, slaapgebrek en vitaminetekort verspreiden langzaam de geur van eeuwige roem. Het enige dat mist is de mediabelangstelling.
 
Gelukkig komen wij uiteindelijk ook wel weer met onze voeten op aarde. We zitten in onze zwembroeken, genieten van een wentelteefje, spelen wat op de radio, kloten wat met zeilwissels en halen af en toe een vliegende vis anatomisch uit elkaar. Het is hiet 35 graden onder en 40 graden boven dek. We drinken met het borreluurtje een Cuba Libre, Gin tonic of any other pleasure.
 
In een koninklijke zetel zeilen wij naar de overkant. Royaal dat wel meer geen Volvo, meer een Renault Espace.
Bart