Klus je suf

Caiman
Tue 18 Nov 2008 19:47
De gevleugede uitspraak ´koop een boot en klus je dood´ is weer in opkomst. Mede dankzij de familie Leerling en aanhang. Lijstjes zijn langer dan een willekeurig internetproject van een paar slordige miljoenen bij KPN. Gelukkig hebben we hier geen weerbarstige IT-ers. Een greep uit doos van Pandora.
 
- Het hydroliek is geheel vervangen, niet zonder de hele boot onder te spuiten met rooie transmissieolie overigens.
- De hele boot is minimaal 3 keer schoongeboend, onder andere omdat er olie lag. Helaas gaat de lijkenlucht niet weg. Amarins had bij onze vorige tocht de aardappelen, brooddeeg en appelen achter de kast laten zakken. Lekker droog dacht ze nog. Dat vonden de maden blijkbaar ook. Alleen zij konden wel bij die putlucht eten.
- Het reddingsvlot moest achterop de boot, een safetydingetje. Is gebeurd maar wel na veel bloed aan de vingers, en pijnlijke rug en veel commentaar van iedereen die met iets anders bezig leek
- Alle eetbare dingen zijn geteld gewogen en beoordeeld. Als magazijnmanager loopt Amarins met bloknoot in de hand en potlood achter het oor rekenend door de boot. Vruchten, water, hoeveel koffie moet er eigenlijk mee? We gaan het allemaal meemaken.
- Een nieuwe accubak, een nieuwe barometer, de EPIRB (daar is ie weer), de radarreflector, branddekens, zakken boven de kooien, ventilatoren, aan alles zitten schroefjes, en inmiddels ook een gezonde dozes kit. Want een zeiler vindt water prachtig, maar niet als hij ligt te slapen.
 
Enfin, ik zal jullie niet vermoeien met de details, want JEZUS wat heeft een boot een hoop details.
 
Gr. Bart


Chat met al je vrienden. Nodig ze nu uit voor Messenger!

PNG image