Sankt Lucia - igen

syFreewheel
Magnus & Annelie Kristiansson
Mon 13 Jan 2014 21:48
Sankt Lucia - Position 14:04:444N 60:57:

Det började med att det vräkte ner. Ett av våra små däckfönster hade tagit in vatten och det sög den underliggande madrassen upp – en ordentlig mängd. Så det var orsaken till allt mögel. Det är lätt att förstå. En låst båt med en mycket blöt madrass I 30 graders värme I tre dagar – då börjar det växa mögel fort!

Tur, tur att vi kom hit endast tre dagar efter det stora skyfallet, annars hade väl båten sett ut som ett långhärigt monster. Det stora skyfallet tog 6 liv på vår ö. Den stora internationella flygplatsen låg helt under vatten. Som tur var kom vi till den lilla inhemska flygplatsen när vi flög hit.

Nog om mögel – båten hade hade även större bekymmer, el problem, slut på gas, hål I den lilla släpjollen och stulen båtmotor till den (16.000 kronor), en del instrument som inte fungerar. Men snart är nog allt fixat. Vi var I marinan nästan två veckor och sedan har vi legat utanför marinan I viken I några dagar. Vi har trevligt mellan reparationer och städningen.

Nyårskvällen var helt ljuvlig, lång middag vid en restaurang när havet. Med en flaska champagne I ryggsäcken gick vid ned till den flera hundra lokalbefolkade beachen, skålade och såg fyrverkierna från de olika hotellen. Efteråt smög vi in på en restaurang med dans och kom hem lullande vid 3 tiden. En kväll som hade allt man önskar förutom alla nära och kära förstås.

En fredag kväll var vi på vårt favortställe, en by I närheten som har street party med mycke musik, matstånd och alla dessa underbara mörka människor som dansar. Åh jag önskar att Du som läser var med oss

Förra söndagen besökte vi kyrkan med predikan och gospel. Efter det vandrade vi ett fler tal kilometer efter havet. Bade I det varma vattnet.

Nu har vi levt några dagar utanför marina och upptäckt några nya fel som måste åtgärdas inna vi kastar och loss mot norra delen av Karibiska havet.

Hälsningar


Annelie (och Magnus)JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image

JPEG image