Nr 4

syFreewheel
Magnus & Annelie Kristiansson
Fri 8 Jun 2012 08:12
Kos - Position 36:53.00N 27:12.00E
 
På Kos marina träffade vi ett par ifrån USA California. Det hade seglat hit och varit ute i 3,5 år. Deras båt hette Jungel och mannen hetter Jim och frun Janie. Det blev DjugelJim och Jane. Det var intressant att intervjua dem och vi kommer att träffa dem på Kanarieöarna igen för även de skall ta sig till karibien med ARC (Atlantic Rally for Cruisers).
 
Vi fick en smärre chock när vi skulle klarera in i Grekland. Myndigheten såg i våra papper att vi hade en Gibraltar registrerad båt och själva var vi Eu medlemma så de informerade M tydligt att vi var tvngna att lämna Europa inom en månad på blodigt allvar sa han det.....Hur i helv...skall vi hinna ta oss hela vägen till Gibraltar på en månad.
 
Vi som har fantiserat om att ta det lungt och se Grekland, Italien och Spanien - en månad i varje land. Hela kvällen satt vi var för sig och funderade. Det kan ej vara möjligt! Karln kan inte ha rätt!
 
Vi bestämde att M skulle infinna sig där igen när dom öppnar och kräva ett klart besked. M hade kvällen innan sökt på nätet och funnit så hopp om att karln pratat i nattmössan. Svaret blev att han trodde det - i allafall en månad i Grekland, det var han säker på...
 
Phuu lättade kastade vi loss ifrån Kos marina med Gibraltar i sikte i slutet av augusti.
 
Det blåste skapligt men vi seglade iväg med sidvind och efter 5 timmar ankrade vi på grannön Kalymnos.
 
Annelie
 
2012-06-08