Trygt ankret på Epi Island - Lamen Bay

Around the world with Oda 2012 - 2015
Elisabeth Hval & Per Mandt
Mon 9 Jun 2014 08:12
Kom fram etter en lang seildag et par timer før det ble mørkt. Krystallklart vann. Store havskilpadder i bukta og en stor flokk med delfiner som fulgte oss det siste stykket fram. her skal det visstnok også være Dungeons – sjøkuer – som gresser sammen med havskilpaddene. Skal bli spennende om vi møter noen av disse sjeldne dyra. Fortsatt sammen med Stormvogel og Southern Star. Stormvogel fikk problemer med å starte motor underveis – periodisk feil – så imorgen har vi program. Robert i Southern Star er imidlertid mekaniker – så dette ordner seg helt sikkert.

Blir ikke noe landsbybesøk i kveld, deilig å slappe av på den noe rolly ankerplassen. I Esoma Bay på Efate – var det havblikk hele tida. I går besøkte vi med jolla både en dyr resort og var gjester ombord i en superyacht som var 30 år gammel – 70 m lang. De innfødte i landsbyen hadde som oppgave å passe på den. Den hadde ligget på samme stedet de siste 6 år og var til salgs, men antakeelig verdt ingen ting. Peter som er forretningsmann på sin hals vurderte by en dollar for båten til den hollandske eieren.
I går kveld bestilte vi store krabber av en lokal fisker/fridykker – de skulle leve4res iløpet av natten – da vi skulle gå kl 0600, men de dukket aldri opp.


Skal legge ut noen bilder seinere – har vært en utrolig flott båt, men utrolig trist å registrere forfallet på 6 år. Slike båter trenger mye penger og vedlikehold – glad det ikke er vår!

16:35.7553S
168:09.7190E