Morgen dag 21 - 28.mai Vi seiler langs kysten av Fatu Hiva

Around the world with Oda 2012 - 2015
Elisabeth Hval & Per Mandt
Tue 28 May 2013 17:16
10:29.920n 138:30.092w  UTC 17:10
DEILIG! Vi seiler nå bare 6 mil utenfor østkysten av øya. Tenker komme oss noen hundre meter fra land og så ta sydover og opp på østsiden til Virgin Bay.
Kommer ikke for nærme land da denne delen av øya ikke er kartlagt på noen av kartene vi har. Ved å reise langs land får vi sett et par tre av de stedene Liv og Thor Heyerdahl bodde når de var her i 1938. Særlig er den vakre dalen på østsiden interessant. Har bodde de sammen med “den siste menneskeeter” og hans lille adoptivdatter på øya – muligens lever den siste fortsatt på øya – hun gjorde det når Terje Dahl var her. Vi har i morgentimene hatt kontakt med Medianoche som hadde problemer tidligere på turen og hvor vi tilbød diesel, hvis de ikke fikk seilt. De har det bra og har ingen store problemer. De komer inn likt som oss, men går rundt nordspissen. Ser Virago (30m) ligge i Virgin Bay på AIS, og for en time siden lå en båt til der, men den er nå på vei mot Hiva Oa. Yum Tym flagger ikke hvor de er på AIS, men vi treffer de nok snart. Muligens slår vi også av AIS når vi legger oss der, men de som kommer bak finner osss helt sikkert.
 
Det er en supergodfølelse å være så nær målet!!! 
 
PS: Til Salsa – vi forbereder oss – og er ALLTID i forkant – så ikke føl deg trygg