Endelig Tyskland - Gelting

Around the world with Oda 2012 - 2015
Elisabeth Hval & Per Mandt
Tue 10 Jul 2012 23:48


Startet fra Årøsund vest av Fyn kl 0900. Først 10-12 m/s nesten midt i mot, men kryssfokka er bare fantastisk. Deretter regattaseiling i trangt farvann helt til Sønderborg. Da stoppet klappbrua oss, men vi tok de fleste ;-) Per fryder seg - Elisabeth fryder seg litt mindre, men koser seg når det likevel går bra ;-) Morsomste seilas til nå!!!! I Sønderborg lå Dronningskipet, men havna var full. Det var 1-2 timer til Tyskland og vi fortsatte bare.
Deretter starten på tyskebukta til Getting. Der er det to veier inn i følge kartet. Vi stolte på det nyeste kartet på Furunoplotteren - 3.8 m bør holde, men det var 2.2 og det betydde kontakt med en sandbanke. Vi meldte fra at vi kanskje hadde problemer til kystvakta som nettopp hadde seilt forbi oss - på tysk ;-) ... Vi lå plutselig helt rolig - og så drev vi av. Rettungsdienst Bremen trengte ikke rykke ut for å dra oss av, men Seenothilfe lå 200m unna og vi så de gikk ut fra havna for så og vende tilbake, da vi kom seilende inn den andre leia ;-)
Ingen panikk, ingen skade - det hele skjedde svært rolig da vi gikk for motor de siste 500 m og visste det var grunt. Rakk ikke engang sette ut jolla for å trekke oss av før vi var fri. Nå trygt i havn og nyter en fortjent Ringnes light.