Kielkanalen

Around the world with Oda 2012 - 2015
Elisabeth Hval & Per Mandt
Sat 14 Jul 2012 19:54
54:19.7378n
009:42.9492e

Minst tre timers venting sammen med 20 andre seilbåter på sluseåpning i Kielkanalen. Den gamle slusa var i stykker og vi stod i kø etter mange skip mellom 100 - og 200m Heldigvis slapp vi være i samme sluse, men vi kjørte samtidig i kanalen og møtte en rekke store båter. Morsomt, men til tider trangt.
Møtte også en stor norsk båt fra Arendal som gjorde litt ekstra stas på en enslig nordmann i kanalen - de vinket til oss fra broen når de passerte. Oda har endret navn under veis til Oda - Norway - så derfor er det sikkert lettere for andre norske båter å se oss på instrumentene som norsk ;-)
Når vi kommer til piratland skal vi si vi er fra Russland og kategorisere båten som "Engaged in military activities" ;-). Men det er en stund til ennå... Per måtte teste det ut i Danmark - det virket på skjermen .... Og et par ganger kunne det virke som militærskip viste litt mer interesse enn vanlig - ihvertfall kunne det blitt en god historie ;-)